stiri Braila – debraila.ro

Brailenii vor plati din ianuarie cu 4 lei mai mult/persoana/luna pentru taxa de salubritate | Explicatia: Au produs mai mult gunoi in 2016 decat in 2015

Incepand cu 1 ianuarie, brailenii vor scoate din buzunare mai multi bani pentru taxa de salubritate. Daca pana acum o persoana platea 7,15 lei pe luna, de la inceputul anului viitor suma va creste cu 3,85 lei.

Decizia vine ca urmare a faptului ca nu au fost respectata legislatia cu privire la diminuarea gradului de poluare. Astfel, cantitatea de gunoi produsa la nivelul municipiului in 2016 (49.000 tone) a depasit-o cu mai bine de 3 tone pe cea din 2015, desi ar fi trebuit sa fie redusa cu 15%.

In aceste conditii, Primaria trebuie sa achite Ministerului Mediului, prin Administratia Fondului pentru Mediu, o taxa de 100 de lei/tona pentru neindeplinirea obiectivului, bani care vor fi adunati din majorarea taxei de salubritate.

„Suma de 80 lei/tona + TVA  pe care Primaria municipiului Braila o incaseaza de la locuitori nu ramane la Primarie, ci va fi transmisa mai departe catre Fondul de mediu, deci sa nu inteleaga cineva ca Primaria incaseaza pentru ea mai multi bani din plata respctiva, ci doar o transmitem catre Fondul de Mediu. Nu ne face nicio placere, nu avem incotro, trebuie doar sa punem in practica Ordonanta Guvernului, a spus primarul Marian Dragomir.

Comentarii