stiri Braila – debraila.ro

Braila va avea un nou DEPUTAT: Mircea Florin (PSD), in locul lui Mihai Tudose pe fotoliul de parlamentar | CV-ul si AVEREA politicianului

Social-democratul Mircea Florin, directorul Regiei Autonome „Administratia Zonei Libere” – institutie aflata sub autoritatea Consiliului Local Municipal, ii va lua locul lui Mihai Tudose in Camera Deputatilor, dupa ce fostul premier a renuntat la fotoliul de deputat pentru a-si prelua mandatul de europarlamentar. 

La alegerile parlamentare din 2016, Mircea Florin s-a aflat pe locul 4 pe lista pentru Camera Deputatilor a Organizatiei Judetene PSD, care, in urma scrutinului, a obtinut trei deputati: Mihai Tudose (n.r. a demisionat din PSD, in prezent fiind vicepresedinte al ProRomania), Nicu Nita (n.r. PSD) si Emilia Meirosu (n.r. a demisionat din PSD, in prezent fiind deputat ProRomania).

Astfel, dupa demisia lui Tudose, ales europarlamentar pe lista ProRomania, seful „Zonei Libere” va depune in perioada urmatoare „juramantul de credinta fata de tara si popor”, devenind al saptelea parlamentar brailean. Tinand cont ca Mihai Tudose si Emilia Meirosu au parasit barca social-democratilor pentru a se inscrie in partidul condus de Victor Ponta, filiala PSD ramasese cu un singur deputat, in persoana lui Nicu Nita.

Mircea Florin, in varsta de 39 de ani, este vicepresedinte al Organizatiei Municipale a PSD si director al „Zonei Libere” din anul 2009. A intrat in politica in 1996, ca membru al PDSR, precursorul PSD.

La sfarsitul lunii trecute, social-democratul a renuntat la mandatul de consilier judetean castigat in 2016.

Mircea detine un apartament obtinut in anul 2009, cand viitorul parlamentar era consilier judetean, de la Consiliul Judetean si pentru care plateste rate pana in 2024. Totodata, sotia sa este co-proprietar al unui apartament si al unei case, ambele imobile mostenite.

Mircea Florin conduce o Skoda Octavia din 2012. Veniturile anuale obtinute potrivit declaratiei de avere din aprilie 2019 se ridica la aproximativ 89.000 lei.

AICI puteti vizualiza CV-ul viitorului deputat!

Comentarii