stiri Braila – debraila.ro

Braila SOLIDARA: aproape 1.000 de portii de mancare si 250 de ucraineni cazati! | LISTA restaurantelor si hotelurilor care au raspuns la apelul Primariei

Dupa ce Guvernul a decis ca inspectoratele pentru situatii de urgenta sa preia gestionarea valurilor de refugiati, Primaria Braila a facut public bilantul actiunii demarate pentru ajutorarea ucrainenilor care au ajuns in muncipiu.

De la inceputul razboiului si pana pe 10 martie, la apelul Primariei au raspuns numeroase restaurante si hoteluri, care si-au oferit in mod gratuit serviciile, oferind mancare si cazare refugiatilor. Mai mult decat atat, sute de braileni au donat produse la cele doua centre deschise de Primarie, in timp ce altii si-au pus la dispozitie propriile locuinte.

In semn de multumire, Primaria a decis sa le ofere donatorilor invitatii la Teatrul “Maria Filotti”, unde, pe 25 martie, va fi pusa in scena, in mod special, o piesa de teatru.

Primaria Braila:

“In perioada 27.02.2022 – 10.03.2022 au fost livrate gratuit cetatenilor din Ucraina 949 de portii (pranz si cina) de catre urmatoarele restaurante: Arena, After Dark, All Saints, Bella Italia, Braseria Ialomița, Cabana Stejarilor, Carol, Casa Domnească, Delicii la Tava, Don Alberto, Heavens, La Grecu, Irish Pub, Pizza Radu, Prânzul cel Bun, Privighetoarea, Pub 45, RaAy, Sunrise Marina, Taboo Doner, Titan Edilitara, Zahana.

In perioada 27.02.2022 – 10.03.2022 au fost cazate gratuit 251 persoane pentru una sau mai multe nopti la hotelurile: GBC (cu un nou proprietar), Grand Orient, Sport, Traian, Triumf, Asociatia Diaconia, dar si in apartamente sau case private. Cele mai multe persoane au fost in tranzit.

In perioada 28.02.2022 – 10.03.2022 – 168 cetateni din Ucraina au beneficiat gratuit de produsele donate de braileni la cele 2 centre ale primariei (108 pers. la Caminul Cultural Chercea si 60 pers. la Fostul Liceu Forestier de pe Bd. Independentei).”

Totodata, in ciuda faptului ca zona de cazare si mancare a fost preluata de ISU, activitatea la centrele Primariei va continua. Toti refugiatii din Ucraina pot ridica gratuit produsele donate de braileni, in baza actului de identitate/pasaportului.

Comentarii