stiri Braila – debraila.ro

Barbat cautat de politisti dupa ce a inselat o vanzatoare prin metoda „Smen”, la Viziru

In ziua de 1 aprilie, in jurul orei 21:00, politistii au intervenit la o sesizare privind o inselaciune prin metoda „Smen”, comisa de catre o persoana necunoscuta intr-o societate comerciala din comuna Viziru.

Echipa de cercetare de la Sectia 5 de Politie Rurala Viziru a stabilit ca, la ora 20:00, in magazin a intrat un barbat, care, dupa ce a cumparat cateva produse si le-a achitat, a rugat vanzatoarea sa-i schimbe suma de 600 de lei, detinuta in bancnote de 10 lei, in bancnote de 50 de lei.

Dupa ce i-a schimbat banii, au numarat impreuna 12 bancnote de 50 de lei, moment in care barbatul a sustras o parte, apoi a plecat fara ca angajata sa-si dea seama imediat ca a fost inselata.

Oamenii legii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune si pentru identificarea barbatului, prejudiciul cauzat fiind de 300 de lei.

***

In scopul prevenirii infractiunilor de inselaciune prin metoda “Smen”, Inspectoratul de Politie Judetean revine si atrage atentia angajatilor societatilor comerciale sa fie foarte atenti in momentul in care primesc de la clienti bancnote mari pentru a fi schimbate in altele mai mici sau pentru a achita diferite produse.

Asa-zisii clienti profita de orice moment de neatentie pentru a sustrage din banii primiti rest, unii dintre ei razgandindu-se chiar si in ceea ce priveste cumpararea produselor respective.

Aceasta metoda de inselaciune presupune solicitarea schimbarii unor sume mari de bani de catre suspecti la diverse institutii sau magazine. In momentul in care banii sunt predati, escrocul sustrage o parte din bani si ii ascunde, continuand sa tina victima de vorba, pentru ca aceasta sa nu descopere ca suma de bani nu mai este aceeasi ca la inceput.

Comentarii