stiri Braila – debraila.ro

„Au uitat ca incepe scoala! Ministrul PEPSIglas este imaginea haosului” | Dragomir si Chiriac pun la zid Guvernul: „Prioritatea a fost sa transfere primari de la alte partide si sa organizeze alegeri locale”

Marian Dragomir si Francisk Iulian Chiriac, primarul municipiului si, respectiv, presedintele Consiliului Judetean, au lansat o serie de atacuri dure la adresa Guvernului Orban, in contextul in care noul an scolar incepe cu mari semne de intrebare.

Social-democratii Dragomir si Chiriac sustin ca „Guvernul incompetent arunca raspunderea pe parinti, directori de scoli si autoritati locale”, iar „parintii au inca atatea intrebari fara raspuns – fapt care spune totul despre organizarea doamnei ministru «PEPSIglas»”.

Comunicat de presa:

„CE AU FACUT EI:

– au gestionat criza COVID in interesul firmelor de casa si au manipulat cifrele

– au avut luni de zile pentru a pregati inceperea anului scolar, dar toata vara s-au ocupat de licitatii dubioase pentru masti de protectie care, in final, nu au mai fost livrate

– au uitat ca incepe scoala, au generat harababura din ultimele saptamani si au dat declaratii contradictorii. Pentru ei elevii nu conteaza, pentru ca nu voteaza!

– nu au gandit un program de testare pentru cadrele didactice si elevi

– ieri declarau ca fiecare elev va primi masca gratuit, azi recunosc ca nu au masti

– ieri dadeau tablete tuturor elevilor, azi nu mai au tablete si discuta de camere web in clase

– sa mai amintim si de lipsa manualelor noi?

– ieri parintii raspundeau penal daca un copil avea simptome, azi raspund directorii de scoli

– ieri toti elevii trebuiau sa aiba adeverinte de la medicul de familie in prima zi de scoala, azi o pot aduce intr-o saptamana

– azi Guvernul incompetent arunca raspunderea pe parinti, directori de scoli si autoritati locale

– parintii au inca atatea intrebari fara raspuns …… iar acest fapt spune totul despre organizarea doamnei ministru «PEPSIglas»

CINE SUNT EI

Ministrul «PEPSIglas» este imaginea haosului din prima zi de scoala si declara: «O sa fie bine, daca va fi. Probabil ca vom deschide daca se va putea. Daca nu, nu. in ambele cazuri va fi cumva, vedem cum, daca e sa vedem. Daca nu, nu. Mai vorbim atunci. Daca mai vorbim. Daca nu, ne mai auzim o data sa va zic ce v-am zis azi. Poate.

Trebuie sa intelegeti ceva cat se poate de serios: vom face intr-un fel, pentru ca noi avem absolut tot clar in cap! Daca ne vom razgandi, nu va fi in acel fel, ci altfel. Clar?».

Ministrul Tataru este imaginea dezastrului din sanatate, autorul documentului prin care parintii raspundeau penal daca nu observau simptomele copiilor. Apoi, in urma presiunii mediatice, s-a razgandit si el …

– Orban, Guvernul PNL si reprezentantii lor in teritoriu

CARE ESTE INTERESUL LOR

– sa spunem adevarul dur: prioritatea Guvernului Orban a fost sa transfere primari de la alte partide, sa organizeze alegeri locale si a lasat de izbeliste elevi, parinti si profesori. Au pus sageata galbena in varful trandafirilor rosii si au ratat inca o data tinta

– Guvernul lor vorbeste foarte clar si apasat cand e vorba de adversarii politici, dar e timid si ametit cand se dezbate rezolvarea unei probleme de o importanta nationala – inceperea noului an scolar!

CE AM FACUT NOI

am asteptat sa ne invite la discutii privind inceperea scolii. Apoi am inteles ca ordinul Guvernului este ca primarii PSD sa nu fie informati.

Nu este prima data cand se ascund, dar de aceasta data nu mai vorbim de transferul bolnavilor intre Braila si Galati. Acum este in joc sanatatea copiilor nostri!!! Incompetenta totala!!!

– in ciuda dezinteresului manifestat de Guvern, primariile si scolile salveaza ce se mai poate salva. Noi nu punem jocul politic mai presus de sanatatea copiilor si parintilor, cum o face Guvernul Orban

– cand am vazut ca ei se ascund, am luat initiativa!!! Noi!!! Am contactat scolile, Directia pentru Protectia Copilului si alocam primele transe de bani pentru materiale, in vederea prevenirii infectarii cu COVID. Apoi, in functie de nevoi, continuam. Doar noi.

Voi, doamna ministru PEPSIGLAS si domnule Orban, voi cand va treziti?

CONCLUZIA

Guvernul PNL va da corigenta pe 27 septembrie si nu va trece clasa!!!”

Comentarii