stiri Braila – debraila.ro

Arhire, seful Inspectiei Muncii: „Somerii din Braila NU VOR SA MUNCEASCA. Avem multi someri in timp ce angajatorii se plang ca nu gasesc forta de munca”

Liviu Arhire, inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca, considera ca fiind „un nonsens” faptul ca in judetul Braila, unde angajatorii se plang ca nu gasesc forta de munca, sunt peste 6.000 de someri.

Seful ITM a dat exemplul companiei japoneze Yazaki, care „se chinuie” sa gaseasca personal, in contextul in care oricum multi dintre angajatii sunt din comune aflate si la 60 km de municipiu, dar si din Galati.

„Cati sunt care vor sa munceasca? Sunt 6.000 de someri si 10.000 cu ajutoare sociale. Din acesti 16.000, cati vor sa munceasca? E un nonsens. Nu vor sa munceasca. Imi e greu sa inteleg. Se spune „Domn’le, nu am ce sa mananc!”, pe de alta parte este vorba ca Yazaki da salariul minim. Pai ce alegi intre a nu avea ce manca si a avea 1.000 de lei? Se complac in a castiga venitul minim garantat, 3-4 milioane, decat sa munceasca si sa ia 10 milioane. Salariatii spun ca e greu in Braila, ca nu gasesc locuri de munca si ca salariile sunt proaste, de cealalta parte angajatorii spun ca vor oameni, sa angajeze cu acte. Pentru mine inca este un nonsens. De ce avem asa multi someri in timp ce angajatorii se plang ca nu gasesc forta de munca?”, a declarat Arhire.

Comentarii