stiri Braila – debraila.ro

Arhiepiscopul Dunarii de Jos, despre unirea dintre Braila si Galati: „N-a fost si nu va fi niciodata vama intre cele doua orase”

Inalt Prea Sfintitul Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, a declarat, duminica, la Braila, unde s-a aflat pentru oficierea slujbei de Boboteaza, ca a facut „pledoaria necesara pentru unirea Brailei cu Galatiul”, aratand ca brailenii si galatenii, „in realitate”, sunt uniti.

„In realitate, cam suntem uniti: universitatea ne uneste, eparhia ne uneste, calea rapida, de asemenea, ne uneste. N-a fost si nu va fi niciodata vama intre Galati si Braila, din fericire. Sa ma credeti ca la Braila sunt acasa”, a spus arhiepiscopul Casian.

La inceputul anului trecut, sefii administratiilor din Braila si Galati au anuntat infiintarea Asociatiei Intercomunitare „Dunarea de Jos”, organism prin intermediul caruia urmau sa fie promovate proiecte comune, printre care si realizarea zonei metropolitane. Initiativa s-a impotmolit insa in orgolii, neexistand un consens cu privire la stabilirea sediului asociatiei, respectiv Braila sau Galati.

Comentarii