stiri Braila – debraila.ro

AMENDĂ de 160.000 lei pentru Hangar Pub: TREI bucătari, PATRU barmani și UN casier munceau FĂRĂ CONTRACT | Cea MAI MARE amendă dată de ITM în 2023, până acum, pentru munca la negru

Amendă uriașă pentru Hangar Pub, local aflat la doi pași de municipiul Brăila, pe raza localității Baldovinești: 160.000 de lei pentru muncă la negru!

Mai exact, inspectorii de muncă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila, împreună cu polițiști și reprezentanți ai ISU „Dunărea”, au desfășurat, pe 30 septembrie, în intervalul orar 21:30-23:30, o acțiune comună la Hangar Pub, angajator cu domeniul de activitate „restaurante”.

Acolo, ITM a identificat nu mai puțin de 8 persoane care prestau muncă calificată în beneficiul Hangar Pub, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă. Este vorba despre trei bucătari, patru barmani și un casier.

Ca urmare a acestui fapt, ITM a aplicat o amendă contravențională în cuantum de 160.000 de lei, reprezentând câte 20.000 de lei pentru fiecare persoană pentru care Hangar Pub nu a încheiat contract individul de muncă.

Se pare că este cea mai mare amendă dată de inspectorii de muncă în 2023, până în prezent, pe linia combaterii muncii la negru.

Comentarii