stiri Braila – debraila.ro

5 ANI de închisoare, PEDEAPSA pentru brăileanul care și-a VIOLAT fetița. Copila de 12 ani a fost batjocorită de 4 ori | „Mi s-a părut foarte frumoasă şi mult mai matură decât vârsta pe care o avea”

5 ani de închisoare, interzicerea drepturilor părinteşti pe o perioadă de 5 ani și plata sumei de 10.000 lei daune morale. Este pedeapsa primită de bărbatul acuzat că și-a violat, timp de mai bine de un an de zile, propria fiică minoră.

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Brăila la începutul acestei săptămâni, mai exact pe 3 octombrie, însă nu este definitivă.

Cazul este unul cu adevărat șocant. Timp de un an și două luni, în perioada mai 2020-iulie 2021, individul și-a batjocorit fetița de patru ori, amenințând-o inclusiv cu bătaia în cazul în care va povesti cuiva chinul prin care trecea.

În tot acest timp, mama copilei care avea 12 ani când a fost abuzată prima oară se afla în străinătate, unde muncește de ani buni. Fetița a fost crescută, în cea mai mare parte, de bunica paternă.

„Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 5 ani închisoare. (…) Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii următoarelor drepturi – drepturi părinteşti – dreptul de a fi tutore sau curator – dreptul de a comunica cu victima – dreptul de a se apropia la mai puţin de 50 de m de locuinţa, şcoala sau alte locuri unde victima desfăşoară activităţi sociale pe o perioadă de 5 ani. (…) Admite acţiunea civilă şi obligă inculpatul la plata sumei de 10.000 lei daune morale către persoana vătămată”, se arată în hotărârea instanței.

În fața anchetatorilor, bărbatul și-a recunoscut faptele. Mai mult decât atât, acesta ar fi descris în detaliu fiecare raport sexual întreținut cu propria fiica.

„Am făcut acest lucru întrucât mi s-a părut foarte frumoasă şi mult mai matură decât vârsta pe care o avea”, a mărturisit individul, potrivit unor surse judiciare.

Brăileanul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată.

Comentarii