stiri Braila – debraila.ro

ZVON FALS | Camere RADAR fixe in municipiul Braila | Care este ADEVARUL

De cateva zile, pe retelele de socializare circula anunturi legate de montarea unor camere radar fixe in anumite zone din oras, fiind mentionate, in special, Soseaua Ramnicu-Sarat (Liceul Agricol) si Calea Calarasilor (Capatul lui 4).

 

Cei care au publicat anunturile ii sfatuiesc pe soferi sa nu depaseasca 50 km/h si vorbesc despre “informatii neoficiale de la oficiali”.

In realitate, camerele video montate recent la toate intrarile din municipiu apartin Primariei, nu Ministerului de Interne, avand drept scop identificarea vehiculelor de tonaj greu care tranziteaza Braila fara sa plateasca taxa specifica.

“Sunt camere pentru depistarea vehiculelor de mare tonaj care intra in oras fara sa achite taxa pentru trafic greu, online sau la ghiseu. Camerele nu scaneaza viteza autoturismelor. Le-am montat pentru ca sunt multe vehicule de tonaj greu care nu platesc si, totusi, tranziteaza orasul”, a declarat primarul Marian Dragomir pentru DEBRAILA.ro.

De cealalta parte, Inspectoratul de Politie Judetean ii sfatuieste pe soferi sa respecte Codul Rutier, desi nu exista camere radar fixe in municipiu.

“La nivelul municipiului Braila nu exista camere de supraveghere cu rolul de a masura viteza de deplasare a vehiculelor, insa le recomandam conducatorilor auto sa respecte prevederile legale privind circulatia pe drumurile publice”, a precizat Laura Belciugan, purtator de cuvant al IPJ.

Comentarii