stiri Braila – debraila.ro

Zona Libera Braila ii prezinta ca fiind „personalitati marcante” pe comunistii Dej, Pauker si Maurer

In intentia de a promova salupa Zorile 1, care poate fi inchiriata pentru plimbari de agrement pe Dunare, Regia Autonoma „Zona Libera” ii descrie pe fostii lideri comunisti Gheorghe Gheorghiu-Dej, Ana Puker si Gheorghe Maurer ca fiind „personalitati marcante ale perioadei post-belice”.

In textul publicat de „Zona Libera” pe retelele de socializare se arata ca salupa Zorile 1 „a avut onoarea” de a ii avea la bord pe Dej, Pauker si Maurer.

„De-a lungul timpului, Salupa a avut onoarea de a avea la bord 3 personalitati marcante ale perioadei post-belice, este vorba de Gheorghiu Dej – fost liderul comunist al Romaniei din 1948 pana la moartea sa, 1965, Ana Pauker – prima femeie vicepremier si ministru de Externe atat din istoria Romaniei cat si din lume sau Gheorghe Maurer – prim-ministru al Romaniei in perioada 1961-1974”, precizeaza „Zona Libera”.

Consilierul municipal independent Lucian Caprariu a taxat modul in care „Zona Libera” ii descrie pe cei trei lideri comunisti: „Indrazneste sa crezi ca la Zona Libera Braila terminatorilor Romaniei le sunt aduse onoruri!”

De cealalta parte, directorul „Zonei Libere”, social-democratul Mircea Florin, a recunoscut ca este vorba despre o greseala, promitand ca textul va fi modificat: „Sunt niste oameni de care istoria noastra ne leaga. Domnul Caprariu are partial dreptate, dar se pune si patos. O sa aranjam in asa fel incat sa nu mai deranjeze pe nimeni.”

Comentarii