stiri Braila – debraila.ro

Ziua Z | Procurorii antimafia au luat cu asalt clanurile din Romania | Perchezitii si la Braila

Marti dimineata, in cadrul operatiunii “ZIUA Z”, sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, procurorii antimafia au declansat o ampla actiune de combatere a fenomenului infractional organizat, care se deruleaza concomitent pe teritoriul a 28 de judete, printre care si Braila, dar si a municipiului Bucuresti.

Este vorba despre judetele Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Galati, Braila, Vrancea, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caras, Hunedoara, Timisoara, Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj si Bistrita Nasaud, unde au fost efectuate un numar de 238 de perchezitii domiciliare, ce vizeaza nu mai putin de 227 de suspecti.

Actiunile concertate ale procurorilor DIICOT sunt rezultatul activitatilor investigative derulate in 20 de cauze penale instrumentate de catre 14 structuri teritoriale ale DIICOT si Structura Centrala, ce vizeaza destructurarea mai multor grupari infractionale implicate in majoritatea formelor de criminalitate organizata ce intra in competenta directiei, respectiv trafic de droguri de risc si de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatica, evaziune fiscala, contrabanda precum si infractiuni cu violenta, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativa de omor.

„Este o actiune gandita de peste un an, de cand vrem sa o operationalizam. In decembrie am decis ca va fi in prima parte a acestui an. De circa doua luni lucram efectiv sa sincronizam toate serviciile si birourile teritoriale. Trebuie sa aratam ca statul este puternic si poate raspunde cu aceeasi moneda acestor grupari de crima organizata”, a declarat pentru Realitatea TV Daniel Horodniceanu, seful DIICOT.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii