stiri Braila – debraila.ro

Weekend-ul la Braila: 23 de cazuri COVID-19 confirmate, printre care 2 medici si 4 asistente | O femeie de 70 de ani a decedat

Situatia privind infectarea cu COVID-19 s-a agravat in weekendul care s-a incheiat. Sambata si duminica au fost confirmate inca 23 de cazuri, printre care 2 medici si 4 asistente medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta.

Totodata, in noaptea de duminica spre luni s-a inregistrat si al saselea deces in randul celor infectati cu Sars-Cov-2. Este vorba despre o femeie, in varsta de 70 ani, cu numeroase comorbiditati, care se afla internata in sectia ATI de aproximativ o saptamana.

Astfel, de la inceputul pandemiei si pana in prezent, la nivelul judetului Braila, 125 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care 37 au fost declarate vindecate si externate.

In spital sunt internati 88 de braileni, printre care si 14 angajati ai spitalului.

Reamintim ca in totalul celor 6 decese inregistrate in spitalul brailean se afla si doi pacienti aflati in stare grava, transferati din spitalele galatene cu doar cateva ore inainte de a pierde lupta pentru viata.

In izolare voluntara la domiciliu se afla, luni, 1.540 de persoane si alte 44 de persoane in carantina institutionalizata.

Mai trebuie mentionat un aspect important. Majoritatea celor aflati in centre de carantina provin din autoizolare, fiind surprinsi incalcand aceasta masura instituita de autoritati. La finalul celor 14 zile de cazare, acestia vor fi nevoiti sa achite facturile pentru serviciile de care au beneficiat, conform legislatiei in vigoare.

Doar in weekend-ul 20-21 iunie, nu mai putin de 9 braileni au fost prinsi incalcand izolarea voluntara la domiciliu si condusi intr-un centru de carantina.

„Persoanele in cauza au fost si sanctionate contraventional cu amenda, in valoare totala de 8.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arata intr-un comunicat de presa emis de Institutia Prefectului.

Comentarii