stiri Braila – debraila.ro

Wanted: DASAEV | Filmul ATACULUI care a readus Braila in anii ’90 | Tentativa de OMOR doar in cazul unuia dintre americani – exclusiv

Doi americani, jucatori la clubul de baschet „Cuza Sport”, au fost la un pas sa-si piarda viata, in noaptea de sambata spre duminica, pe terasa „The Music Pub” de langa patinoar, la nici o luna de zile de la sosirea pe malul Dunarii. 

Darrel Bowie si Joseph McClain, in varsta de 24, respectiv, 25 de ani, au fost atacati de un grup de aproximativ 8-9 indivizi din care facea parte si temutul interlop Daniel Gabriel Husein, zis „Dasaev”, eliberat conditionat la inceputul anului 2014, dupa ce fusese condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru proxenetism si viol. Ambasada Statelor Unite la Bucuresti urmareste „indeaproape” cazul.

In ciuda tuturor ipotezelor vehiculate, inclusiv cea in care conflictul sangeros ar fi pornit de la o fata, imaginile de pe camerele de supraveghere au scos la iveala adevarul: sportivii au fost atacati din senin. „Dasaev” l-ar fi lovit pe unul dintre americani, moment in care a inceput o bataie in toata regula. Chiar si interlopul ar fi fost ranit.

Unul dintre baschetbalisti sustine ca ar fi fost vorba despre un atac rasist: „S-au luat la cearta cu noi pentru ca sunt negru. Nu am spus nimic!”

Surse din cadrul anchetei au precizat pentru DEBRAILA.ro ca americanii ar fi fost injunghiati in timp ce incercau sa fuga de pe terasa. „Dasaev” este principalul suspect: in fata procurorului, mai multi martori l-au indicat ca fiind cel care a lovit cu cutitul.

Tot cei audiati au povestit ca atunci cand s-a instaurat haosul, bodyguarzii ar fi considerat ca baschetbalistii sunt agresorii si i-ar fi lovit, cot la cot cu „Dasaev” si oamenii sai.

Interlopul care a inspaimantat Braila anilor ’90 si ceilalti suspecti sunt cautati de politisti. 

Ambii sportivi au ajuns pe masa de operatie. Jospeh McClain a fost injunghiat in torace si picior, avand plamanul perforat, in timp ce Darrel Bowie a suferit rani mai grave: multiple plagi in abdomen, pe fata si gat.

Pentru a preveni aparitia unor complicatii medicale, Bowie a fost transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din capitala.

Tentativa de omor

Medicul legist a stabilit, potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro, ca doar viata baschetbalistului Darrel Bowie a fost pusa in primejdie, necesitand intre 40 si 45 de zile de ingrijire medicala. De la aceasta constatare preliminara, anchetatorii au stabilit clar ca una dintre acuzatii este cea de tentativa de omor.

McClain va avea nevoie de 25-30 de zile de ingrijire medicala pentru a se pune pe picioare. Aici vorbim de lovire si alte violente. 

Cine e „Dasaev”?

Daniel Gabriel Husein, in varsta de 41 de ani, este unul dintre cele mai „grele” nume ale lumii interlope de la inceputul anilor ’90, cand era mana dreapta a nu mai putin celebrului Titel Cracanatu. Devenit cunoscut din cauza faptelor de o violenta iesita din comun pe care le savarsea, „Dasaev” si-a petrecut o mare parte din viata prin inchisorile din Romania si strainatate. 

In mai 1994, la inceput de drum, interlopul l-a snopit in bataie pe Viorel Ciobotaru, zis „Grecu”, barbatul avand nevoie de 100 de zile de ingrijiri medicale. Pe atunci, se zvonea ca „Grecu” s-ar fi laudat in oras ca nu ii este teama de seful lui „Dasaev”.

Trei ani mai tarziu, mai exact la sfarsitul lui februarie 1997, insotit de patru „camarazi, braileanul a dat buzna intr-un apartament din Vidin, cu fetele acoperite si inarmati cu sabii si topoare. Pur si simplu, „comandoul lui Dasaev”, cum ii descria presa vremii pe cei cinci, l-a macelarit pe Costel Marin.

In 1999, Dasaev era in Penitenciarul Jilava, unde ispasea o pedepasa pentru talharie si ultraj la politist.

In 2014, Judecatoria Focsani a decis eliberarea conditionata a lui Daniel Gabriel Husein, care executase 7 din cei 20 de ani la care fusese condamnat pentru fapte savarsite in Spania. Tribunalul Vrancea a mentinut hotararea.

Comentarii