stiri Braila – debraila.ro

Votati „Braila Noua!”, nu PNL la Consiliul Local Municipal sau cum Caprariu i-a pus pe liberali la colt! | DECLARATII…

PNL nu are candidat pentru fotoliul de primar al municipiului. Liberalii au ales sa arunce in lupta cu social-democratul Marian Dragomir – actualul edil – un candidat din afara partidului. Lucian Caprariu, consilier local municipal si presedintele partidului local „Braila Noua”, un personaj politic cu o notorietate mult mai mica decat a multor liberali, a fost varianta care a ramas in picioare. 

Alianta „PNL-Braila Noua” are candidati comuni doar pentru functiile de primar al municipiului si presedinte al Consiliului Judetean. Partidul lui Caprariu nu are lista de consilieri judeteni si il sustine pe liberalul Catalin Boboc, care isi doreste sa fie seful judetului. Si, implicit, lista PNL pentru Consiliul Judetean. Cele doua partide se intalnesc fata in fata insa la Consiliul Local Municipal, unde atat PNL, cat si Braila Noua au liste de consilieri locali municipali.

Consiliul Local Municipal este parlamentul orasului, locul unde se voteaza „legile” – hotararile –  puse in aplicare de premierul-primar. Cine detine majoritatea in Consiliul Local Municipal, face legea in oras, ca sa vorbim plastic! Acolo se hotaraste totul: de la taxe si impozite, la orice investitie!

Lucian Caprariu, care, in 2016, si-a castigat mandatul de consilier local municipal independent, a pus bazele, dupa doar 2 ani, partidului local „Braila Noua”, pe care, dupa alti 2 ani, l-a dus in alianta care se prezinta a fi cea mai buna alternativa la PSD. Intrucat negocierile PNL si USR-PLUS au esuat, iar modelul din Bucuresti sau Galati nu a putut fi urmat, PNL a vazut in Caprariu politicianul care poate „rupe” voturi din bazinul electoral anti-PSD. 

Caprariu a dovedit, cel putin cu privire la subiectul pe care il vom dezvolta mai jos, ca a invatat politica. Miza: Consiliul Local Municipal! Numarul de consilieri locali municipali obtinut de fiecare partid inscris in cursa electorala este crucial in calculul pentru majoritatea care va lucra cu primarul ales. 

Cu un partid mic in spate, Lucian Caprariu a pus pragmatismul mai sus decat orice altceva, inclusiv fata de colegialitate. I-a indemnat public pe brailenii care il vor vota pentru a fi primar (se presupune ca si pe cei care au carnet de partid… la PNL!) sa voteze lista partidului „Braila Noua” pentru Consiliul Local Municipal. Clar, transant, fara sa lase loc de interpretari! Mai mult decat atat, sugestia a fost facuta chiar din sediul PNL, cu sageata liberala in spate…

De ce „Braila Noua” si nu PNL, USR-PLUS sau PSD? Ne spune tot Caprariu: „Ii indemn sa voteze Braila Noua, care este un partid local, este un partid fara sefi la Centru, care nu are clienti politici si nici firme. Oamenii nostri nu vizeaza angajari, nu au firme si in statutul nostru, in cererea de adeziune avem statuate lucrurile astea: ca nu vom promova interesele proprii.” 

Atunci, la doi metri de Lucian Caprariu se afla Catalin Boboc, candidatul PNL-Braila Noua pentru presedintia Consiliului Judetean, care a fost intrebat acelasi lucru. Cu ce partid ii indeamna pe brailenii sa voteze la Consiliu Local Municipal?

Raspunsul a inceput cu „sunt liberal”, dar a sfarsit prieteneste. Fara pic din pragmatismul lui Lucian Caprariu: „Ori cu PNL, ori cu Braila Noua!”. Si, a zis-o un PNL-ist…

A venit si randul presedintelui PNL Braila sa raspunda la aceeasi intrebare… Tot in sediul PNL, la fel ca Lucian Caprariu, la fel ca Boboc. Nici macar nu a rostit numele partidului pe care il conduce…

„Recomandarea mea, in calitate de presedinte al partidului, este ca oamenii sa se informeze inainte de a merge la vot, sa analizeze optiunile si proiectele pe care fiecare partid le propune, sa analizeze lista de consilieri a fiecarui partid si fiecare cetatean in parte sa decida in consecinta. Pentru ca pana la urma, o data la 4 ani, cetatenii sunt cei care au puterea votului cu privire la desemnarea reprezentantilor in administratia publica locala si, din punctul meu de vedere, pentru ca si eu merg la vot, ii indemn sa faca chestiunea asta cu maxima responsabilitate. Imi e greu sa comentez indemnul lui Lucian Caprariu! Nu am fost in sala la momentul respectiv si nu spun decat ceea ce vreau sa transmit cetatenilor!”, a explicat Danaila.

Lucian Caprariu, nota 10! Pentru presedintele „Braila Noua”, nu pentru candidatul Aliantei „PNL-Braila Noua” la Primarie!

Mai ales ca a si fost membru PNL… candva!

P.S. Poate, pana la urma, o sa se gaseasca cineva in PNL care sa spuna, cu subiect si predicat, cum a facut-o si Caprariu, ca cea mai „de votat” lista de consilieri locali municipali este cea a PNL!

Comentarii