stiri Braila – debraila.ro

VIDEO VIRAL | Cum „l-a prins” un pensionar din Braila pe un escroc care l-a sunat noaptea | „O sa vezi tu! Esti inregistrat, puisor!”

Un pensionar din Braila se numara printre putinele persoane varstnice care au reusit sa nu fie pacalite de escrocii specializati in metoda „Accidentul”. Mai mult decat atat, barbatul de 61 de ani a inregistrat conversatia telefonica purtata cu individul care il anuntase ca fiul sau a provocat un accident rutier in Germania, in urma caruia o minora a fost ranita.

„Esti inregistrat, puisor!”, i-a spus pensionarul celui care s-a prezentat drept comisar de politie, potrivit dialogului publicat in versiunea audio de Politia Romana pe o retea de socializare.

Braileanul nu s-a pierdut cu firea si a reusit sa scape din capcana care face de ani buni mii de victime in toata tara, escrocul nemaiavand timp sa ceara bani pentru a-l scapa pe fiul din strainatate de inchisoare, asa cum se presupune ca era planul. Intre timp, pensionarul isi sunase fiul si aflase ca totul era o inventie.

„Tehnica folosita cu Nea Neculae (n.r. pensionarul din Braila):

1) Se da drept comisar de politie de la Rutiera din Braila;
2) Cere informatii despre membrii familiei: „Aveti pe cineva care a parasit Romania? Pe cine anume? (fiul) In ce tara?”
3) Incearca să intre sub pielea victimei: „Suferiti cu ceva? Sunteti bolnav? Se poate discuta cu dumneavoastra?”
4) Da lovitura de gratie: „Ne-a sunat Ambasada romana din Germania si ne-a comunicat in felul urmator. Fiul dumneavoastra, din pacate, a lovit o fetita de 12 ani, pe trecerea de pietoni. Fetita momentala este foarte grava internata in spitalul de copii, iar fiul dumneavoastra este retinut la organele de politie din Germania.”
5) Odata victima debusolata, devine agresiv in exprimare, pentru amplificarea starii de panica: „Vorbiti dom’le clar! Nu sa taceti mut in telefon si eu sa pierd timp cu dumneavoastra.”
6) Simuleaza o discutie cu presupusul avocat al fiului pentru a transmite, subliminal, mesajul ca tatal nu va putea lua legatură cu fiul: „Nu mai va aflati la sectia de politie, da? Dansul o sa fie retinut…”

Daca Nea Neculae nu s-ar fi prins, impostorul urma sa ii ceara bani pentru „salvarea” fiului sau de puscarie. (…) Respect, Nea Neculae! Sunteti un model de urmat!”, precizeaza Politia Romana.

Comentarii