stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Un brailean a luptat cu moartea de mana in Legiunea Straina, dar a pierit pe o sosea | Pe Daniel Negoita il astepta acasa o fetita de doar 9 luni

A supravietuit Legiunii Straine, cea mai dura si mai cunoscuta forta militara din lume, unde doar unul din zece soldati ramane viu. A ocolit moartea care i-a suflat permanent in ceafa, in aer, pe apa, in munti sau in jungla, insa si-a gasit sfarsitul pe o sosea, la volanul unei dubite.

Daniel Negoita, un brailean de 37 de ani, se intorcea acasa, locul in care era inconjurat de iubire, unde il astepta o sotie frumoasa si o fetita care inca nu a implinit un an. Stabilit in tara de mai putin de cinci ani, barbatul si-a intemeiat o familie si s-a apucat de afaceri, devenind proprietarului clubului „DMX” din comuna Gradistea.

Miercuri dupa amiaza, pe drumul european 584, intre Albina si Valea Canepii, Daniel a fost grav ranit, dupa ce autoutilitara Ford pe care o conducea a intrat intr-un TIR. Se pare ca tanarul nu a pastrat distanta regulamentara in trafic. Impactul a fost devastator. Mai avea doar cativa kilometri pana ajungea in Braila, unde locuia.

Desi o ambulanta a ajuns la fata locului, martorii spun ca echipajul doar a stat si a privit cum autovehiculul in care se afla barbatul lua foc. L-au scos din dubita mai multi muncitori de la fabrica „Yazaki”, autobuzul in care se aflau oprind la locul accidentului. Dupa foarte putin timp, Ford-ul a devenit o torta din care, pana la urma, a ramas doar carcasa.

„Cei dupa salvare nu faceau nimic. Nu au acordat nici macar primul ajutor. L-au urcat in salvare de gura oamenilor. Masina putea lua foc in orice minut, nimeni nu a luat masuri”, a povestit un martor.

O alta persoana care a vazut tot ce s-a intamplat pe DE584 sustine ca „asistenta de pe salvare vorbea la telefon, in timp ce cativa barbati se chinuiau sa-l descarcereze pe sofer”: „Dadeau cu pulberea din stingatoare pe motor pentru ca acesta sa nu ia foc. Masina de pompieri, cel putin, ziceai ca merge in reluare.”

Daniel Negoita a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean, insa medicii de la Urgente nu au putut decat sa constate decesul.

Soferul TIR-ului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Fragment din Codul de Onoare al Legionarului: „Misiunea este sacra pentru tine. Iti duci misiunea la indeplinire in respectul legii si, daca este nevoie, chiar cu riscul vietii. (…) Forta ta sta in disciplina si prietenie. Curajul si onestitatea sunt virtutile tale.”

Dumnezeu sa-l ierte!

Comentarii