stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | STOP „GUNOAIELOR”! | Braileni FILMATI in timp ce aruncau gunoiul pe domeniul public | Primarul: „Unii vor spune ca primarul i-a facut nesimtiti, dar, daca ii apreciaza, sa-i ia acasa!”

Mai multe persoane care au aruncat deseuri pe domeniul public sau au distrus spatiul verde au fost depistate cu ajutorul camerelor de supraveghere montate in municipiu. Acestia au fost amendati de Politia Locala.

Primarul Marian Dragomir a publicat, pe retelele de socializare, un filmulet in care pot fi vazute mai multe astfel de scene, precizand faptul ca urmeaza sa fie achizitionate si montate alte 130 de camere de supraveghere.

„Zeci de amenzi saptamanal !!! STOP “GUNOAIELOR” !!! Permanent inceram sa facem un oras mai frumos… Si totusi sunt “unii” care vor sa avem un oras curat in timp de ei arunca gunoiul peste tot… Usor cu vorbele, greu cu faptele … In ultima peroada datorita celor peste 300 de camere zeci de braileni primesc saptamanal “procese verbale” cu sume de pana la 2.500 lei (amenda maxima in aceasta situatie). Unii ar fi tentati sa spuna si ce daca ….. Nu le vor plati! Iar noi, ca o administratie corecta, ii informam ca sumele acestea sunt purtatoare de penalitati si niciodata nu vor putea sa vanda un apartament. o casa sau o masina, etc. decat dupa ce platesc amenda si penalitatile! Toata viata lor, aceste amenzi vor ramane in evidenta fiscala a Primariei! In plus, ne-am gandit sa ii promovam iar… in urmatoarele filmari o sa ii vedeti si dvs. mai de aproape – unii mint, altii incearca scuze penibile ….. Jenant! Ce sa mai spunem de cel care a furat rulourile de gazon montate de doua saptamani la Cimitirul „Sfanta Maria” pentru a le da la gaini! In loc sa fure gazonul mai bine citea cateva citate ale marilor personalitati brailene pentru a face o comparatie si a observa cat de nesimtit poate fi. Stiu, acum unii vor spune ca primarul i-a facut nesimtiti pe cei care arunca gunoi, si nu este frumos din partea mea… dar ei, daca ii apreciaza, sa-i ia acasa!”, a aratat edilul.

COMUNICAT POLITIA LOCALA:

„Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum si in alte locuri publice, a reziduurilor de orice natura, au fost depistate si sanctionate contraventional 2 persoane care si-au aruncat gunoiul la Podul Apollo si langa Cimitirul ”Sf. Maria”. in primul caz este vorba despre un barbat in varsta de 30 de ani din Braila, pe care camerele l-au surprins cum arunca mai multi saci plini cu gunoi menajer langa modulul de colectare selectiva de pe str. Ion Ghica/Pod Appolo. Acesta a fost amendat cu suma de 1.000 lei.

in al doilea caz, un barbat in varsta de 38 de ani din Braila a fost depistat doua zile la rand, aruncand gunoi pe domeniul public, langa Cimitirul ”Sf. Maria”. si acesta a fost surprins de camerele de supraveghere din zona, barbatul fiind pus de politistii locali sa stranga gunoiul pe care l-a aruncat langa gardul cimitirului. Acesta a fost sanctionat contraventional cu suma de 2.000 lei.

in ce priveste distrugerea spatiului verde, in dimineata zilei de 11.07.2020, un barbat in varsta de 43 de ani a fost surprins in timp ce distrugea gazonul plantat in fata Cimitirului ”Sf. Maria”. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona se observa cum barbatul desprinde o bucata de gazon, o pune intr-o sacosa, pleaca, apoi se intoarce pentru a mai desprinde inca o bucata. in scurt timp insa, el a fost identificat de catre politistii locali, barbatul fiind sanctionat cu suma de 2.000 de lei. Individul a adus totodata gazonul inapoi, aducand zona la conditia initiala”.

Comentarii