stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Sedinta cu japonezii si italienii care vor construi podul peste Dunare | Din toamna se instaleaza SANTIERUL

Italienii de la „Astaldi” si japonezii de la „IHI Infrastructure Systems” se vor aseza din toamna pe malul Dunarii, unde va fi instalat santierul podului suspendat peste Dunare.

Anuntul a fost facut de social-democratul Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, pe retelele de socializare, dupa o intalnire de lucru cu reprezentanti ai asocierii castigatoare a licitatiei, la care a participat si directorul general al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Constanta.

„O mare reusita pentru judetul Braila si nu numai. Astazi (n.r. joi) a avut loc la mine in birou o sedinta tehnica pe proiectul Pod suspendat peste Dunare. Ne-am strans din nou la masa mare pentru a discuta despre urmatoarele etape din proiectarea si executia celui care este in momentul de fata cel mai mare proiect al Romaniei. Gratie domnului Mihai Tudose, fost prim-ministru al Romaniei, am ajuns astazi sa discutam despre faza de executie a podului, iar mesajele din partea firmei de executie, a firmei constructoare si a CNADNR-ului, sunt mai mult decat clare: din toamna, firma constructoare se va instala la Braila. Un proiect major care, fara doar si poate are sprijinul Consiliului Judetean, un proiect in care voi fi prezent 100%, un proiect ce va aduce dezvoltare”, a precizat Chiriac.

Seful judetului a mai mentionat faptul ca echipa din spatele celei mai complexe lucrari de infrastructura din ultimii 28 de ani „este una profesionista, dedicata si serioasa”, aratand ca podul „va avea o structura ce nu mai mult de 14 poduri din lume o au„.

Comentarii