stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Raid al procurorilor antimafia in Braila si alte doua orase: 10 persoane RETINUTE si doua kg de etnobotanice CONFISCATE | CINE ESTE singurul brailean retinut in dosar – exclusiv

La sfarsitul saptamanii trecute, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiesti au efectuat 12 perchezitii in judetele Braila, Galati si Prahova, intr-un dosar de trafic de droguri, operatiunea finalizandu-se cu saizeci de persoane audiate, dintre care zece retinute – noua barbati si o femeie, dar si cu diverse sume de bani si doua kilograme de etnobotanice confiscate.

Potrivit informatiilor obtinute de DEBRAILA.ro, un singur brailean se afla printre cei care au fost retinuti, respectiv Ionut Alexandru Dragomir, un tanar cu antecedente penale, implicat, in urma cu ani buni, in diferite conflicte violente din lumea interlopa. 

Judecatorii au respins propunerea de arestare a procurorilor pentru opt persoane, printre care si braileanul Ionut Alexandru Dragomir, stabilind cercetarea lor sub control judiciar. Ceilalti doi au fost arestati preventiv.

Anchetatorii sustin ca, incepand cu anul 2007, trei persoane din Braila si Galati ar fi desfasurat activitati de trafic de etnobotanice in cele doua municipii.

„Totodata, sprijinite de alti complici, s-ar fi deplasat periodic in judetul Prahova, unde ar fi comercializat en-gross astfel de substante catre dealeri secundari. O parte dintre membrii gruparii s-ar fi aprovizionat cu cannabis din Spania, drogurile fiind comercializate in Prahova”, mai arata procurorii antimafia.

In urma perchezitiilor, de la locuintele celor zece suspecti au fost ridicate doua kilograme de materie vegetala si substante pulverulente destinate comercializarii, cantare electronice, telefoane mobile, 28.000 de lei, 520 de lire sterline si 150 de euro.

Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de droguri de risc, detinere de droguri de risc, pentru consumul propriu, fara drept si efectuarea, fara drept, de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Comentarii