stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Protestul anti-restrictii din Braila | A patra zi: strazi blocate si confruntare cu jandarmii | In fata Spitalului Judetean: „Vrem accesul la spitale, de COVID nimeni nu moare!”

Peste 1000 de persoane, majoritatea tineri si chiar minori, au protestat, luni seara – pentru a patra zi consecutiv, impotriva noilor restrictii adoptate de Guvern. Pana dupa miezul noptii, pe strazile din municipiu au mai ramas aproximativ 100 de protestatari.

Ca si in zilele trecute, incepand cu ora 17:00, pe platoul din fata Palatului Administrativ s-au adunat 50-60 de tineri, care apoi au plecat in mars pe Calea Calarasilor, grupul marindu-se vizbil. Pentru prima oara, protestatarii au trecut de Bariera Calarasilor, mergand, flancati de jandarmi, pe Soseaua Buzaului si oprindu-se in fata Spitalului Judetean de Urgenta.

La poarta spitalului, oamenii au scandat lozinci anti-guvernamentale si au afisat un banner pe care scria „Vrem accesul la spitale, de COVID nimeni nu moare!”, blocand, totodata, circulatia pe Soseaua Buzaului.

In cele din urma, protestatarii s-au intors la Palatul Administrativ, pentru ca apoi, de mai multe ori, sa plece pe strazile din Centrul Vechi si sa revina.

Un incident, singurul de aceasta amploare, s-a petrecut in apropierea sensului giratoriu de la Mc Donald’s, in dreptul benzinariei Lukoil, cand tinerii si jandarmii s-au confruntant, imbrancindu-se reciproc. Protestatarii au aruncat cu sticle in oamenii legii si i-au injurat.

Potrivit Jandarmeriei, „un grup de aproximativ 12 minori a incercat distrugerea unui indicator rutier de langa statia peco”.

„Jandarmii au actionat pentru prevenirea distrugerii de bunuri. Totodata, grupul a incercat deplasarea pe un alt traseu, insa s-a actionat pentru readucerea acestuia pe traseul de deplasare al coloanei de manifestanti”, a declarat plt. Florin Telefca, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi.

Pe tot timpul manifestarii impotriva restrictiilor, carosabilul a fost ocupat de protestatari pe Soseaua Buzaului, Calea Calarasilor, b-dul Independentei si b-dul Dorobantilor.

IMAGINI DE LA SPITALUL JUDETEAN (CLICK AICI!)

Comentarii