stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Prins cand arunca deseuri inerte dintr-o autobasculanta, in apropiere de malul Dunarii

Politistii din cadrul Biroului Ordine Publica al Politiei Locale au surprins, pe data de 5 decembrie, un brailean, in varsta de 57 de ani, care arunca pe domeniul public, pe strada Aleea Mecanizatorilor, in apropiere de malul Dunarii, cu o autobasculanta, deseuri inerte rezultate din lucrari de curatenie si reabilitare.

Barbatul a fost sanctionat contraventional, deseurile fiind ulterior ridicate din locația respectiva.

Potrivit HCLM nr. 5/2003, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala intre 250 lei si 1.000 lei – pentru persoane fizice si intre 1.000 lei si 2.500 lei – pentru persoane juridice, aruncarea sau depozitarea pe domeniul public, precum si in alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moluz etc), a bunurilor materiale de orice fel – utilaje, mijloace auto, tonete, chioșcuri, mese, constructii metalice (degradate, avariate, dezmembrate partial sau total, cu sau fara numere de inmatriculare), precum si a materialelor de constructie.

Soferul autobasculantei le-a spus politistilor locali ca se afla la a cincea cursa de transportat deseuri pe care o facea in acea zi.

Comentarii