stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | PRIMUL autobuz electric romanesc, pe strazile Brailei: a mai fost testat doar in Oradea!

Primul autobuz electric romanesc va circula pe strazile din municipiul Braila, dupa ce a mai fost in probe doar in Oradea.

Reprezentantii companiei din Baia Mare, cea care produce autobuzul, au fost prezenti, marti, la Braila, unde, alaturi de primarul Marian Dragomir, au sustinut o conferinta de presa.

Pretul unui astfel de autobuz pleaca de la 350.000-450.000 de euro si creste in functie de dotari.

„A fost in teste la Oradea si ne-am dorit foarte mult ca primul autobuz electric romanesc sa fie testat si la Braila. Aceste intentii prevad un program mai amplu al Primariei Braila privind achizitia unor autobuze electrice si modernizarea parcului auto Braicar. Vreau sa felicit compania! Reprezinta o oportunitate pentru industria romaneasca, dar si pentru municipiile din Romania. (…) Autobuzul va fi pe aproape toate traseele”, a declarat primarul Dragomir.

Autobuzul, care a fost lansat oficial in urma cu putin timp, mai exact pe 13 mai, se va afla in municipiu, circuland pe diverse trasee, pana pe 2 iulie.

Timp de doi ani, autobuzul va fi probat in mai multe orase din Romania, dar si in tari vecine.

Primul prototip ATP Bus e-UpCity are in total 83 de locuri, o lungime de 12,18 m. Are o autonomie de minim 200 km in oras, ce poate fi extinsa pana la 360 de kilometri.

Componentele sunt achizitionate de la furnizori consacrati: cele 8 pachete de baterii sunt produse CATL – gigantul bateriilor EV si furnizor pentru cele mai prestigioase brand-uri auto. Cu referire la axe mentionam producatorul german ZF Friedrichshafen AG consacrat pe piata de profil, respectiv pe cei de la DANA GK Drive System. Motorul electric al autobuzului e-UpCity este un motor sincron cu magnet permanent dezvoltat de DANA Prestolite. Sistemul de franare este definit de expertii de la WABCO, sistemul de climatizare incorporeaza tehnologia VALEO iar sistemul de directie este marca BOSCH/ZF.

 

Comentarii