stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Primarul promite PARCARI SUPRAETAJATE in Braila | „Am avut deja o discutie! Analizam identificarea unei locatii”

Primarul Marian Dragomir a anuntat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca intentioneaza sa organizeze o licitatie pentru montarea unor module Smart Parking, un sistem de parcare supraetajat si mecanizat, in municipiu. Initial, proiectul va fi unul pilot, urmand sa fie extins, daca da rezultate.

„Mi se pare fezabil. Am avut deja o intalnire cu o societate care mi-a propus aceasta modalitate de parcare. Urmeaza sa ne trimita, adaptate la necesitatile noastre, oferte financiare, pentru a organiza o licitatie, la care se pot prezenta mai multi producatori de astfel de parcari. Sunt, in functie de gabaritul autoturismului, cu 12 sau 16 locuri de parcare. S-au facut deja in Bucuresti. E de implementat ca proiect pilot”, a spus edilul.

Dragomir a mai adaugat faptul ca cel care a venit cu propunerea este consilierul municipal Traian Adrian (PND).

„Le facem in zonele cu maxima circulatie. Analizam identificarea unei locatii in jurul Spitalului Judetean”, a conchis primarul Dragomir.

Sistemele Smart Parking sunt silentioase si functioneaza cu ajutorul unui lift actionat electric, pe baza unui card personalizat cu cod de acces. Practic, sistemul electronic identifica locul autoturismului, il ridica pe platforma si il aseaza la locul platit. Operatiunea dureaza aproximativ doua minute.

Comentarii