stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Lucrari la podul peste Dunare: se defriseaza terenul | Deputatul Nita: „Am mers personal. Sper ca e clar pentru toata lumea ca podul nu mai e doar o himera”

Deputatul Nicu Nita (PSD) a postat recent, pe o retea de socializare, un filmulet si mai multe fotografii realizate in zona unde va fi construit podul suspendat peste Dunare, precizand ca „lucrarile sunt in plina desfasurare”. Potrivit sursei citate, momentan se defriseaza portiuni din padurea de pe malul fluviului, urmand ca in primavara sa isi faca simtita prezenta si excavatoarele.

„Podul peste Dunare se va face. Sper ca e clar pentru toata lumea ca podul nu mai e doar o himera. Am mers personal pentru a vedea stadiul lucrarilor si va spun la modul cel mai cinstit ca suntem in grafic. Despagubirile pentru exproprieri sunt in grafic, a fost transmis la Bruxelles proiectul – pentru obtinerea finantarii, iar pe malul brailean va incepe organizarea santierului. Acum se defriseaza padurea din zona unde vor fi construite pilonul podului si rampa de urcare, cam 4 ha, urmand sa mai fie defrisat un lot de 1,5 ha. Si, nu in ultimul rand, din primavara, cand vremea se va imblanzi, vor aparea si utilajele, excavatoarele care vor trece la treaba”, a declarat Nita.

La sfarsitul lunii trecute, gigantul italian Fincantieri, cel mai mare constructor de nave din Europa, a anuntat ca va construi punea de otel a podului suspendat peste Dunare de la Braila, vorbind despre un contract de aproximativ 70 de milioane de euro.

Comentarii