stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | La un pas de TRAGEDIE in CENTRUL VECHI | Cladirea, proprietatea afaceristului Puscasu | Ce spune primarul Dragomir

UPDATE | Cladirea apartine firmei „Venta Prodcom”, controlata de omul de afaceri brailean Gheorghe Puscasu. Politia Locala a amendat de mai multe ori proprietarul imobilului-monument istoric. 

Culmea ironiei, se pare ca firma a obtinut in urma cu doar cateva luni avizul Directiei Judetene pentru Cultura – necesar consolidarii si restaurarii, ridicand totodata si autorizatia eliberata de Primarie.

Consilierii locali municipali au aprobat, in sedinta din 20 decembrie, un proiect de hotarare care vizeaza impozitarea cu 500% a cladirilor lasate in paragina din Centrul Istoric. Totodata, potrivit primarul Marian Dragomir, proprietarii care reabiliteaza imobilele vor fi scutiti de la plata taxelor si impozitelor timp de 3 ani.

„Politia Locala a intervenit mereu, luand masurile legale. Din pacate, nu putem control altfel situatia, fiind vorba despre proprietati private. In schimb, am reusit sa introducem supraimpozitarea cladirilor de acest fel. Avem de acum o parghie care sa-i constranga pe proprietari sa isi faca datoria. Cred ca dincolo de orice, proprietarii trebuie sa fie constienti de tragediile care se pot produce din cauza nepasarii lor”, a declarat Dragomir.

Mai multe bucati din fatada unei cladiri vechi de pe strada Mihai Eminescu (n.r. fosta Republicii) s-au prabusit, duminica seara, pe trotuar, in apropiere de intersectia cu strada Ana Aslan.

Potrivit primelor informatii, nu exista victime, lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” intervenind pentru imprejmuirea zonei.

Se pare ca este vorba despre o cladire dezafectata.

Proprietarul imobilului va fi, cel mai probabil, amendat.

Video/foto: Facebook

Comentarii