stiri Braila – debraila.ro

VIDEO & FOTO | De 1 decembrie, brailenii au fost cei mai frumosi romani

Peste 1.000 de persoane au participat, vineri, 1 decembrie, la manifestatiile prilejuite de Ziua Nationale a Romaniei, in fata Palatului Administrativ, care au culminat cu traditionala parada militara. De la mic la mare, cu tricolorul in maini sau prins de haine, brailenii au sarbatorit 99 de ani de la Marea Unire.

In jurul orei 10:00, ceremonia a fost deschisa, ca de obicei, de slujba oficiata de un sobor de preoti si continuata cu discursul prefectului Madalina Cochino, care le-a urat celor prezenti, in numele premierului Mihai Tudose, „La multi ani!”.

„1 decembrie 1918 a facut ca Romania sa devina unita si respectata, iar istoria a demonstrat ca acest moment a deschis drumul catre o perioada de modernizare a tarii. 1 decembrie 1918 le-a adus romanilor demnitate si indeplinirea idealului national. Centenarul Marii Uniri este angajamentul nostru pentru redefinirea valorilor nationale. Centenarul Marii Uniri va fi nu doar un moment de marcare a istoriei, ci, mai ales, un punct de reper pentru repunerea la locul cuvenit a identitatii nationale”, a precizat primul-ministru in mesajul citit de Chochino.

A urmat defilarea, pe muzica melodiei „Treceti, batalioane romane, Carpatii!”, blocului de parada pe Calea Calarasilor, la care au participat plutoane  de genisti, cercetasi, artileristi, marinari militari, pompieri si jandarmi.

Dupa un lung val de aplauze, participantii, in frunte cu oficialitatile, s-au indreptat in Piata Independentei, spre statuia sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu, unde prefectul Madalina Cochino – in numele Guvernului, primarul Marian Dragomir – insotit de cei doi viceprimari, presedintele Consiliului Judetean – alaturi de mai multi consilieri judeteni si sefii unitatilor MApN si MAI au depus buchete de flori.

La sfarsitul solemnului moment de la statuia eroinei din Primul Razboi Mondial, brailenii au vizitat Targul de Iarna, moment in care s-a dat startul si spectacolului de muzica populara, a carui invitat special a fost solista Elena Sima. N-a lipsit nici traditionala fasole cu carnati, pentru care zeci de persoane s-au asezat la coada.

Comentarii