stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Fenomenul „Zombie” la Braila: Cum au fost filmati doi tineri in centrul orasului | „Era ceva halucinant, cum faceau…”

Doi tineri au fost filmati in centrul Brailei, la doi pasi de magazinul Winmarkt, in timp ce se manifestau extrem de ciudat, fapt care a atras atentia trecatorilor. „Era ceva halucinant, cum faceau… Au traversat strada si pareau ca sunt in alta lume, nu stiu cum sa va explic…”, spune barbatul care ne-a trimis filmuletul.

Scenele seamana izbitor cu cele surprinse recent in alte orase ale Romaniei: pusti care se misca greoi, cu mainile atarnate pe langa corp si genunchii indoiti, de parca nu aud si nu vad nimic din ce se intampla in jurul lor.

Se pare ca starea de agonie este data de un drog nou aparut pe piata din Romania, denumit „Zombie”. In Statele Unite, drogul este interzis din 2013, iar in MArea Britanie din 2016.

Substanta halucinogena K2, care reproduce efectele THC (n.r. tetrahydrocannabinol – o substanta psihoactiva din marijuana), induce stari de paranoia, anxietate, atacuri de panica si episoade psihotice, potrivit specialistilor.

Exista si voci care spun ca tinerii filmati in mai multe orase consuma de fapt cunoscutele etnobotanice, care pot da si astfel de reactii, neexistand indicii legate de faptul ca drogul „Zombie” a patruns in Romania. Si Agentia Nationala Antidrog a negat existenta „K2” in tara noastra.

Totusi, in ultimele luni, politistii au depistat pe strazile din Braila multi tineri care detineau asupra lor pliculete cu substante vegetale maruntite.

Comentarii