stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Femeia care si-a TRANSAT sotul si A ASCUNS bucatile de cadavru: 23 de ani de inchisoare! | Sentinta in cazul oribilei crime din Lanurile: braileanca nu si-a recunoscut faptele

Dupa aproape doi ani si jumatate de la momentul in care, intr-o gospodarie din satul Lanurile, politistii au descoperit bucati din cadavrul unui barbat, Tribunalul Braila a pronuntat sentinta in cazul oribilei crime. Sotia braileanului a fost condamnata la 23 de ani de inchisoare!

Initial, Mariana Lupu, in varsta de 34 de ani, a fost arestata preventiv, insa, ulterior, un judecator a eliberat-o sub control judiciar, intrucat, la acel moment, anchetatorii nu reusisera sa adune destule probe care sa ii dovedeasca vinovatia. Totusi, in cele din urma, desi nu si-a recunoscut fapta, femeia a fost condamnata pentru ca si-a ucis sotul, cu 20 de ani mai mare.

„In temeiul prevederilor art. 188 alin. 1 din Codul Penal, raportat la dispozitiile art. 199 alin. 1 din Codul Penal, condamna pe inculpata LUPU MARIANA la pedeapsa de 22 de ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de omor in conditii de violenta in familie. (…) In temeiul prevederilor art. 383 alin. 1 din Codul Penal, condamna pe inculpata LUPU MARIANA la pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de profanare de cadavre. (…) In temeiul prevederilor art. 38 alin. 1 si 2 si art. 39 alin. 1 litera b din Codul Penal, contopeste pedepsele principale aplicate inculpatei constand in pedepsele inchisorii de 22 de ani si respectiv 3 ani, aceasta urmand a executa pedeapsa cea mai grea de 22 de ani inchisoare la care se adauga sporul obligatoriu de 1 an inchisoare, reprezentand o treime din pedeapsa de 3 ani inchisoare, rezultand pedeapsa principala rezultanta de 23 de ani de inchisoare”, se arata in solutia pronuntata de judecatori pe 22 aprilie.

Sentinta Tribunalului poate fi contestata la Curtea de Apel Galati.

Crima din Lanurile

Femeia l-ar fi omorat pe Mihalache Lupu in cursul lunii decembrie 2016, apoi ar fi transat cadavrul. Gandul ii incoltise cu ceva timp in urma, cand a inceput sa banuiasca faptul ca sotul sau intentiona sa plece in strainatate, la munca, urmand sa rupa, desi nu oficial, mariajul. Desi nu avea o casnicie fericita, fiind deseori victima violentei domestice, i-ar fi fost teama ca isi va pierde, dincolo de orice altceva, sprijinul financiar.

„Lovirea a avut loc cu mare intensitate, cu un corp dur, apt a produce leziuni severe intr-o zona vitala, intentia de a ucide fiind in mod evident directa”, au notat anchetatorii.

Barbatul era asezat pe partea dreapta atunci cand Mariana Lupu l-a lovit cu „o violenta iesita din comun”. Dupa ce si-a ucis sotul, femeia s-a debarasat de cadavru, transandu-l si ascunzand fragmentele – nu inainte insa de a le ambala.

Cand sora lui Lupu a anuntat Politia, la sfarsitul anului 2018, braileanca avea planul pus la punct. A spus ca sotul a plecat in mod voluntar de la domiciliu. Initial, Mariana Lupu chiar s-a aratat nemultumita de modul in care politistii efectueaza cautarile, ca ulterior, cand a vazut ca nu este descoperit adevarul, sa solicite incetarea cautarilor.

In sopron, invelite in cearceafuri, au fost gasite picioarele barbatului, cu pijamale si sosete. In WC erau aruncate mai multe articole vestimentare, pe care, potrivit spuselor sotiei, „disparutul” le-ar fi purtat cand „a plecat” in Germania, dar si celularul si actul de identitate.

In pod, intr-un sac, politistii au dat peste craniu.

Comentarii