stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | EXPLOZIE puternica, urmata de un INCENDIU la gradinita din Movila Miresii | Din cladire au ramas doar peretii, acoperisul fiind smuls de suflu

Un puternic incendiu a izbucnit, duminica dimineata, in jurul orei 09:30, intr-unul dintre corpurile de cladire ale Scolii Generale din localitatea Movila Miresii, in care functioneaza gradinita. Dupa mai bine de trei ore, pompierii au reusit sa stinga flacarile.

Ciudat este faptul ca focul a fost declansat de o explozie, in urma careia jumatate din acoperisul cladirii a fost aruncat de suflu la o distanta considerabila. Deflagratia s-a produs in conditiile in care gradinita nu este racordata la reteaua de gaze. Pompierii au gasit in imobil o butelie, care insa era intacta.

In urma incendiului au fost distruse ferestrele, acoperisul, mobilierul, calculatoarele, dar si arhiva scolii, care se  afla in corpul de cladire. Practic, din gradinita au ramas doar peretii.

„Voi renunta la un proiect de asociere cu Consiliul Judetean si vom incerca sa refacem cladirea gradinitei pana incepe anul scolar, in septembrie. L-am informat si pe presedintele Consiliului Judetean, care va veni maine la fata locului, sa vada situatia. Din pacate, toate documentele din arhiva scolii au ars. Explozia a avut un suflu foarte puternic”, a declarat pentru DEBRAILA.ro. Dumitru Panturu, primarul comunei Movila Miresii.

Pompierii efectueaza cercetari pentru a descoperi cauza producerii exploziei.

Comentarii