stiri Braila – debraila.ro

VIDEO – DIICOT | Gheorghe, Baciu si Decu, in spatele gratiilor | Dozele de cocaina, gasite intr-o cladire parasita

Marian Gheorghe, Florin Baciu (foto dreapta) si Ionut Decu (foto stanga), apropiati ai gruparii interlope din cartierul Lacu-Dulce, au ajuns in spatele gratiilor, fiind arestati preventiv intr-un dosar de trafic si consum de droguri de mare risc, instrumentat de DIICOT Galati.

Mai exact, anchetatorii sustin faptul ca cei trei braileni, cu varste cuprinse intre 33 si 46 de ani, au vandut, timp de aproape un an de zile, peste 200 de grame de cocaina pe raza municipiilor Braila si Galati. Potrivit DIICOT, grupul infractional ar fi fost constituit in noiembrie 2018.

In zorii zilei de 22 octombrie, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat 7 perchezitii in Braila, gasind si ridicand un grinder metalic care continea substante vegetale maruntite – cu aspect de muguri, 10 telefoane mobile, precum si sumele de 10.500 de euro, 12.500 de lei si 300 franci elvetieni. 

Totodata, oamenii legii au descoperit si 17 doze de cocaina, in greutate totala de 13,7 grame, care erau ascunse intr-o cladire parasita.

Gheorghe, Baciu si Decu au fost retinuti pentru 24 de ore, iar apoi, pe 23 octombrie, au fost prezentati Tribunalului Galati cu propunere de arestare preventiva, care a fost admisa. Totodata, judecatorul de drepturi si libertati a respins cererea de luare a masurii arestului la domiciliu in ceea ce ii priveste pe cei trei barbati.

Comentarii