stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Contrabandisti de tigari din trei judete luati cu asalt | Perchezitii si la Braila

Zeci de politisti buzoieni au efectuat, marti dimineata, 11 perchezitii domiciliare in judetele Buzau, Ialomita si Braila, la persoane care ar fi produs tigari si tutun pentru fumat cu ajutorul unor instalatii artizanale, in propriile locuinte. Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau, care supravegheaza ancheta, vorbesc de un prejudiciu care se ridica la aproximativ 150.000 de lei.

Doar una dintre perchezitii a avut loc in judetul Braila, mai exact in comuna Ulmu, pe numele persoanei care s-a trezit in casa cu mascatii fiind pus in aplicare si un mandat de aducere. Sapte perchezitii s-au desfasurat in municipiul Buzau, doua in localitatile buzoiene Magura si Gheraseni, iar una in judetul Ialomita.

„Au fost ridicate peste 1.100 de kilograme de tutun (vrac – frunze si maruntit), 13 masini artizanale de fabricat tigarete, 9 masini pentru tocat frunze tutun, peste 3.500 de tuburi goale pentru confectionat tigarete cu filtru, precum si peste 300 bucati tigarete confectionate artizanal”, precizeaza IPJ Buzau.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada iunie – octombrie 2018, cele 11 persoane care au fost conduse pentru audieri si dispunerea masurilor legale, cu varste cuprinse intre 26 si 65 de ani, ar fi tranzactionat peste 1.400 kg de tutun frunze si maruntit, precum si peste 6.400 de tigarete confectionate artizanal.

Totodata, in urma perchezitiilor, au fost ridicati in vederea indisponibilizarii peste 13.600 lei, 5.100 euro si 300 lire sterline.

 

Comentarii