stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Codul portocaliu de GER nu ii sperie pe OAMENII STRAZII din Braila | Multi au refuzat sa fie adapostiti in centrul social al Primariei

Pe timpul iernii, autoritatile sunt obligate sa ofere adapost oamenilor strazii, insa, ca in fiecare an, exista persoane care refuza sa mearga in centrele sociale de gazduire in regim de urgenta, asumandu-si chiar riscul de a-si pierde viata din cauza gerului extrem.

Politia Locala Braila actioneaza pentru identificare si monitorizare a persoanelor care locuiesc in incinte neincalzite, pana la imbunatatirea conditiilor meteo.

In noaptea de duminica spre luni, cativa oameni ai strazii au refuzat ajutorul politistilor locali.

De exemplu, au fost identificati doi barbati, unul de 61 ani, din sat Jugureanu, comuna Ulmu, celalalt de 50 de ani, din Braila, care se adaposteau intr-o incapere din incinta fostei unitati militare Caporal Musat. Desi in locatia respectiva nu exista o sursa de caldura, cei doi au refuzat sa fie transportati la centrul de gazduire.

Totodata, in spatele blocurilor C de pe Calea Calarasilor, a fost identificat un barbat de 34 de ani, fara adapost, care, de asemenea, nu a dorit sa fie transportat la centrul de gazduire.

Totusi, politistii locali au gasit dormind pe o banca, in Gara CFR, pe peron, un brailean de 60 de ani, care a ales sa doarma intr-o camera incalzita.

Comentarii