stiri Braila – debraila.ro

VIDEO. Ciucă, președintele PNL, dat peste cap de geografia județului Brăila: „Ianca este al doilea cel mai mare județ din județul Brăila”. Liderul PNL a încurcat și județul Brăila cu orașul Ianca

Evenimentul de lansare a candidatului PNL pentru fotoliul de primar al orașului Ianca, în persoana subprefectului Adin Boboc (foto sus), care a candidat și în 2020, a fost transmis live pe pagină de Facebook a PNL, dar și pe a lui Nicolae Ciucă, președintele PNL și fost premier. Internauții erau anunțați că totul se întâmplă în „comuna Ianca” din județul Brăila.

De altfel, Ciucă și alți liberali de la vârful partidului, europarlamentarul Rareș Bogdan, Adrian Veștea – ministrul Dezvoltării și Hubert Thuma – președintele Consiliului Județean Ilfov, au fost prezenți la evenimentul care a avut loc într-un salon de evenimente din Ianca.

Pe timpul întregii transmisiuni în direct, care a durat mai bine de o oră, internauții aflau că Nicolae Ciucă și europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, participă „la evenimentul de lansare a candidatului PNL în COMUNA Ianca, județul Brăila”. Mesajul a fost corectat la mult timp după încheierea transmisiunii live.

În același timp, geografia județului Brăila i-a dat mari bătăi de cap lui Nicolae Ciucă, care a gafat de două ori în timpul discursului susținut în fața liberalilor adunați la Ianca.

Mai exact, liderul PNL a spus că „Ianca este al doilea cel mai mare județ din județul Brăila”, iar apoi a încurcat și județul Brăila cu orașul Ianca, vorbind despre faptul că „sunt aici edilii comunelor și orașelor din Ianca”. Acolo, în mod corect, se aflau doar edili PNL ai comunelor din județul Brăila.

Printre cei care au vorbit în timpul evenimentului de lansare a candidatului liberalilor pentru Primăria Ianca s-a numărat și deputatul Alexandru Popa (foto jos), președintele PNL Brăila, de altfel principalul susținător al lui Adin Boboc.

Criticat intens pe rețelele de socializare pentru faptul că, în Parlament, citea cu dificultate un discurs scris pe o foaie, urmărind cuvintele cu degetul, Popa, șeful politic al lui Adin Boboc, a subliniat, la Ianca, că nu este „omul cuvintelor, mai mult al faptelor” și a avut un mesaj în rime pentru locuitorii din orașul Ianca: „Vreau să îi urez succes prietenului meu Adin și dacă vreți să fie bine, votați Adin pentru Primărie!”.

Cum a devenit Boboc cunoscut în toată țara, în 2020

Adin Boboc, subprefect al județului Brăila din martie 2021, a mai candidat la Ianca și în 2020, atunci când a fost protagonistul unui episod prezentat nu doar de presa locală, ci și de cea națională. La o întâlnire electorală din Ianca, unde a participat și liderul de atunci al PNL și prim-ministru, Ludovic Orban, candidatul liberal Boboc a povestit, la microfon, că Orban „și-a făcut nevoile la Șuțu” (n.r. comuna Șutești).

Un an mai târziu, ajuns subprefect, Boboc a spus că regretă afirmațiile legate de locul în care primul-ministru a fost la toaletă.

O altă declarație controversată a lui Adin Boboc a fost făcută în mai 2022, chiar în sediul Instituției Prefectului, unde muncește, în calitate de subprefect. Atunci, PNL-istul a afirmat în fața jurnaliștilor că singura legatură cu orașul Ianca este „domiciliul”.

Declarația a fost făcută în contextul în care era întrebat, în calitate de fost și viitor candidat la Primăria Ianca, despre o anumită situație din Primăria Ianca.

„Singura mea legătură cu Ianca este domiciliul! Nu știu ce se întâmplă în Primăria Ianca”, a menționat Adin Boboc, în urmă cu doi ani de zile.

Comentarii