stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | „Ce poate sa ne faca? Ne-au inconjurat!” | Dialog de 40 minute intre tineri si politisti, pe Faleza | Amenzi de 19.000 de lei pentru cei care au continuat protestul anti-restrictii si dupa ora 22:00

O parte dintre tinerii care au protestat, vineri seara, impotriva noilor restrictii adoptate de Guvern au fost amendati de politisti. Este vorba despre persoane care au continuat manifestarea si pe Faleza Dunarii, dupa ora 22:00.

Oamenii legii nu i-au sanctionat contraventional pe tinerii care si-au strigat nemultumirile in fata Palatului Agriculturii, unde au vorbit despre locuri de munca pierdute si modul aberant in care ar fi fost gandite noile interdictii si limitari de circulatie. Protestul de pe Calea Calarasilor urmeaza sa se desfasoare si in cursul zilei de sambata, incepand cu ora 17:00, potrivit unui eveniment anuntat pe retelele de socializare.

Totusi, peste 20 de tineri au fost surprinsi de politisti pe Faleza – in zona Portului, in jurul orei 22:15, urmand un dialog de aproximativ 40 de minute intre cele doua „tabere”.

La final, dupa ce i-au legitimat pe toti cei care au ajuns cu masinile pe malul Dunarii, oamenii legii au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 19.000 de lei.

„Persoanele in cauza au fost sanctionate conform Legii 55/ 2020, privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi in valoare de cate 500 lei fiecare, iar grupul a fost dispersat.

In total au fost aplicate 34 de sanctiuni contraventionale. Recomandam tuturor cetatenilor sa respecte prevederile legale privind limitarea raspandirii virusului SARS-COV- 2″, a precizat Biroul de Presa al IPJ Braila.

Comentarii