stiri Braila – debraila.ro

VIDEO Big Brother intr-un bloc din Braila / Sefa scarii a montat o camera de supraveghere, legata la plasma din sufragerie

Locatarii unui bloc din cartierul brailean Vidin nu mai au liniste de o saptamana, de cand la etajul I al imobiliului, doi soti, trecuti de 50 de ani, Mititelu Laurentiu si Florica, au montat o camera de supraveghere, care are in vizor scarile.

Scandalurile se tin lant, mai ales ca parerile sunt impartite, dar mai ales transante. Si Politia a fost chemata la fata locului.

O femeie de 39 de ani, de la etajul II, mama unui baiat de 9 ani, striga sus si tare ca nu se va lasa pana vecinii de la I nu vor demonta camera, afirmand raspicat ca niciun locatar nu  fost intrebat inainte de montare. Ea este portavocea celor deranjati de „ochiul din umbra”.

„Eu nu sunt de acord. Nu mai vine la nimeni din cauza camerei, caci nu vor sa fie filmati. Este inadmisibil ce se intampla! Sotul este mai mereu plecat, eu sunt singura cu copilul si nu vreau sa fiu filmata. Niciun vecin nu a semnat nimic, nu si-a dat acordul. Trebuie sa dea jos camera. Ei au pus-o cred si ca sa spuna administratorei ce se mai intampla”, sustine Marinela Ciocarlan.

De cealalta parte, sotii Mititelu, femeia – sefa de scara, iar barbatul – sofer de cursa lunga, nu se lasa si spun ca au tot dreptul, mai ales ca cel care i-ar fi „fortat” sa amplaseze camera este chiar fiul reclamantei.

„Baiatul ei ne manjea usa cu fecale, ne rupea florile. Facea numai prostii. Suna la interfon si injura. Trebuia sa facem ceva”, se apara doamna Florica, scotand din apartamente si alti vecini.

Indiferent de motivele invocate de locatarii de la I, vecina de la II nu are intelegere pentru nicio explicatie, facand reclamatie la Politie imediat cum a dat „nas in nas” cu camera de pe perete.

Marul discordiei a fost cumparat dintr-un hypermarket, cu doar 99 de lei, „la oferta”, dupa cum ne-a povestit chiar domnul Mititelu, care a montat-o de unul singur, dupa „carticica”. Camera video este legata la o plasma din sufragerie, de unde Laurentiu si Florica privesc tot ce misca: „Nu stam mereu si ne uitam, ci cand auzim gaalagie sau soneria. Mai vedem si cine urca…Nu i se vede capul nimanui cand trece. Ma rog, daca e mai mic de inaltime, da, se vede”.

O vecina pe care sefa scarii a chemat-o sa ii ia apararea in fata acuzelor care veneau de la etajul II i-a cam dat de gol pe „supraveghetorii” scarii.

„Nu am nimic impotriva. Lasati ca stie ei ce stie. Avem vecini care nu se trec toti la intretinere, cum e si cazul celei care a reclamat la Politie. Si asa pe camera se vede cand vine sotul, cat sta, sau altcineva. Lasati ca e mai bine asa”, ne-a precizat femeia, de aproximativ 70 de ani.

Sotii Mititelu nu au negat ca si acesta ar fi unul dintre motivele care a dus la aparitia camerei video, aratand ca, si daca ar fi asa, nu pate fi vorba decat de spirit civic.

Politistii au fost de vreo doua ori in blocul de la capatul orasului, insa de fiecare data lucrurile au ramas nelamurite. N-au stiut cum sa actioneze, mai ales ca este primul caz de acest fel din Braila.

In cele din urma, oamenii legii au ajuns la concluzia ca situatia ii depaseste si ca, analizand legislatia, doar Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal poate decide daca locatarii de la etajul I au incalcat sau nu legea montand camera. „Utilizarea mijloacelor de supraveghere video poate aduce atingere dreptului la viata privata a individului, consfintit de Constitutie”, se mentioneaza pe site-ul institutiei.

Deci, pana la urma organismul guvernamental va stabili daca va mai exista sau nu „Big Brother” pe casa scarii, ceea ce, cel mai probabil, se va intampla peste luni bune.

Pana cand se va transa problema, cu siguranta, certurile vor continua pe casa scarii.

Comentarii