stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Asta-i Braila frumoasa: Chira Chiralina, curse pe Dunare – un filmulet realizat de oameni talentati, care au ajutat gratis Primaria

Un filmulet de promovare a salupei „Chira Chiralina”, ambarcatiunea cumparata de Primaria Braila cu bani europeni, ascunde o poveste cu oameni talentati si frumosi, care au facut tot ce le-a stat in putinta pentru ca oamenii sa descopere splendoarea plimbarilor pe batranul fluviu.

Persoane pasionate de productia video, actori ai Teatrului „Maria Filotti”, o mana de tineri implicati in viata civica si administratia locala si-au dat mana pentru a realiza filmuletul care a fost prezentat in timpul concertelor de Zilele Brailei si publicat de primarul Marian Dragomir pe retelele de socializare.

„Mi-a placut ideea si nu aveam cum sa nu fiu de acord, asa ca le-am acordat tot sprijinul. Avem o salupa moderna cu nume de legenda – Chira Chiralina, o legenda consacrata de marele scriitor brailean Panait Istrati. Este superb modul in care cei implicati au reusit sa imbine cele doua planuri, noul si vechiul, in filmulet. Vorbim de oameni care n-au contracte cu Primaria, nu sunt membri ai vreunui partid… Au muncit mult, iar rezultatul e pe masura. Stiu ca au colaborat si cu regizorul Radu Nechifor, directorul teatrului…”, a declarat edilul.

Initiativa i-a apartinut lui Laurentiu Sighinas, un brailean stabilit in Bucuresti, care are o vasta experienta in a surprinde frumosul din spatele camerei. I s-a alaturat si Ciprian Costache de la Growing Media, iar rezultatul, trebuie sa recunoastem, este unul spectaculos. Bineinteles, un rol important l-au avut actorii din filmuletul de promovare, atat cei profesionisti – Corina Bors (Chira Chiralina) si Dan Moldoveanu (batranul capitan) de la Teatrul „Maria Filotti”, cat si cei amatori – tineri implicati in proiectul „Forumul Tinerilor”.

Vocea din filmulet: „Un vapor pe Dunare ce poarta numele unei frumoase tinere, careia i s-a pierdut urma inca din perioada interbelica, frumusetea acesteia facand-o sa devina una dintre legendele Brailei. Se spune ca aceasta tanara nu a parasit niciodata Portul Brailei, acest lucru fiind confirmat de batranii marinari, carora li s-a aratat de-a lungul anilor. Nu intamplator isi face aparitia! Doar cei care cred cu adevarat se bucura de dansul ei. Poate ca este doar o legenda, poate ca nu… Mai bine fii curajos, urca la bord si descopera singur!”

Se pare ca filmuletul a fost un real succes, tinand cont ca multi braileni care l-au vizionat la Zilele Brailei s-au programat deja pentru plimbari pe Dunare. Pana pe 5 septembrie, „Chira Chiralina” nu mai este disponibila. Totusi, se pot face rezervari si pentru cealalta ambarcatiune a Primariei, respectiv „Lacu Sarat”. 

PLIMBARI PE DUNARE

Sambata – Nava „Lacu Sarat” – 13 lei/bilet
Duminica – Nava „Chira Chiralina” – 15,6 lei / bilet (din 05.09.2021)

CURSE IN REGIM DE INCHIRIERE, de luni pana vineri

Nava „Chira Chiralina” (max. 25 persoane) 342,33 lei ora de mars; 98,1 lei ora de stationare
Nava „Lacu Sarat” (max. 90 persoane) – 943,21 lei ora de mars, 297, 13 lei ora de stationare

REZERVARI se pot face de luni pana joi (intervalul orar 8.30-16.30) si vineri (intervalul orar 8.30-12.00) la numerele de telefon 0239/613.654 si 0753.095.046

Comentarii