stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | ALESII BRAILEI! Cum molfaie guma in sedinta un consilier municipal! | ”Nu scrie niciunde ca n-am voie!”

Bunele maniere spun ca mestecatul indelung si apasat al gumei, mai ales atunci cand o faci in public, denota proasta crestere.

Totusi, obiceiul nu pare unul lipsit de eleganta si pentru liberalul Sorin Ionita, consilier local municipal, care, in dimineata zilei de luni, a aratat tuturor cum se mesteca o guma intr-un mod deloc delicat si mai mult decat vizbil. Scena molfaitului s-a petrecut chiar in sedinta Consiliului Local Municipal, sfarsindu-se tragicomic.

La un moment dat, in toiul dezbaterilor legate de proiectele de hotarare de pe ordinea de zi, primarul Marian Dragomir i-a atras atentia lui Ionita cu privire la situatie, rugandu-l sa nu mai ”clefeteasca”.

”O sa am si eu o rugaminte… sunteti foarte haios cand clefetiti guma de mestecat, dar v-as ruga frumos sa o bagati in buzunar!”, a spus edilul.

In replica, consilierul municipal a tinut sa precizeze doar faptul ca a clefeti nu este totuna cu a mesteca.

Dupa ce a adus in discutie sensurile celor doua verbe, Sorin Ionita si-a continuat nestingherit mestecatul agresiv al gumei, fapt care, la finalul sedintei Consiliului Local Municipal, l-a facut pe Dragomir sa reactioneze din nou. De aceasta data, discutia s-a incheiat cu o remarca cel putin nepotrivita a liberalului.

Ionita a sustinut sus si tare ca alesii locali pot mesteca guma intr-un cadru oficial, atunci cand ii reprezinta pe cei care i-au votat, intrucat regulamentul nu face referire la o astfel de interdictie.

Dialogul dintre cei doi

Primarul Dragomir: ”Am constatat ca toata sedinta ati molfait ostentativ guma de mestecat, mai ales dupa ce v-am atras atentia. Ma bucur ca nu ati lipit-o pe sub birou, asa cum se mai intampla de obicei!”

Consilierul local municipal Ionita: ”Am bagat de seama ca ati gasit termenul corect pentru molfaiala si nu mai faceti incurcaturi. Ca si recomandare – ar trebui sa luati dictionarul si sa-l bagati sub perna, sa dormiti cu capul pe el… va imbogateste. (…) Nu sunt singurul care molfaie guma in sedintele Consiliului Local Municipal. Nu scrie niciunde, in niciun regulament, nici in 215 (n.r. Legea administratiei publice locale), ca consilierul nu trebuie sa mestece guma…”

Primarul Dragomir: ”Domnule consilier, tine de buna crestere si de educatie. Doar de atat! … Apreciez faptul ca nu ati lipit-o dedesubt!”

Consilierul local municipal Ionita: ”Este una lipita… eu asta vroiam sa va spun!”

Primarul Dragomir: ”Tot de dumneavoastra, la o alta sedinta…”

Consilierul local municipal Ionita: ”Nu e lipita de mine, nu stiu cine a lipit-o… Identificati!”

Oricum, dincolo de orice disputa politica, molfaitul gumei este un gest grosolan, mai ales atunci cand in jurul tau sunt cateva zeci de persoane.

Comentarii