stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | A SUPRAVIETUIT infernului din Irak si Afganistan, dar A PIERDUT lupta cu o boala necrutatoare | Militarul brailean Liviu Roman A MURIT la scurt timp dupa ce intreaga Armata I-A PROMIS: „Noi nu lasam pe nimeni in urma!”

La doar 45 de ani, plutonierul adjutant principal Liviu Roman de la Regimentul 528 Informatii, Supraveghere si Recunoastere „Vlad Tepes” din Braila s-a stins din viata, sambata, dupa ce a pierdut lupta cu o boala foarta rara, cu o evolutie galopanta.

Militarului care a supravietuit teatrelor de operatiuni din Bosnia, Irak si Afganistan, maladia i-a secat puterile, desi a luptat pana in ultima clipa pentru a o invinge.

La aflarea cruntului diagnostic, intreaga Armata Romana, prin vocea Ministerului Apararii, a sarit in ajutorul camaradului lor, demarand o campanie de strangere de fonduri. Toate sperantele erau puse intr-unn tratament extrem de costisitor. Din pacate, la doar cateva zile dupa ce Armata i-a transmis ca niciun militar nu este lasat in urma, Liviu a incetat din viata.

„Anul trecut, de Dragobete, aflat in misiune alaturi de „rechinii albi”, Liviu ii transmitea sotiei un mesaj emotional prin intermediul clipului „Cele doua cuvinte”. Noi putem să-l ajutam sa-i spuna, in continuare, sotiei cele doua cuvinte ale dragostei. In cei peste 25 de ani de activitate si in cele 5 misiuni din teatrele de operatii, camaradul nostru a demonstrat ca este un militar model si un luptător neinfricat, fiind mereu alaturi de colegii sai din Regimentul 528 ISR „Vlad Tepes”. Acum, este momentul ca noi sa-l sustinem si sa-i fim alaturi”, transmitea MApN pe o retea de socializare.

Intr-un videoclip publicat de Ministerul Apararii, Liviu raspunde la intrebarea „De cine iti este frica?”, inaintea plecarii intr-una dintre misiunile din teatrele de operatii, cu ani in urma. „Sincer, de nimeni! Doar de Dumnezeu”, spunea militarul care acum s-a alaturat ostasilor din Ceruri.

Comentarii