stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | A ajuns APARATUL DE TESTARE donat de arabii de la „Al Dahra” | Se asteapta acreditarea laboratorului pentru a putea incepe testarile!

Aparatul Real Time PCR cumparat de „Agricost by Al Dahra” si donat Spitalului Judetean de Urgenta a ajuns, joi, la Braila. Anuntul a fost facut, pe o retea de socializare, de presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac.

Seful CJ a publicat si un filmulet realizat in laboratul de biologie moleculara, locul in care aparatul isi va dovedi utilitatea, efectuandu-se teste pentru depistarea infectiei cu noul coronavirus.

„Saptamana viitoare personalul medical va participa la o noua instruire si speram ca Directia pentru Sanatate Publica si Comisia de Acreditare sa urgenteze emiterea acreditarii laboratorului astfel incat sa dam drumul la testari in cel mai scurt timp. (…) Se vor testa persoane conform metodologiei de supraveghere INSP (n.r. Institutul National de Sanatate Publica), actualizata la zi. Transmit inca o data multumiri catre „Agricost by Al Dahra”, cel mai mare producator agricol din Romania, pentru implicare si contributie in lupta impotriva coronavirusului”, a precizat Chiriac.

Aparatul donat de arabii din Insula Mare a Brailei a venit la pachet cu 1.700 de teste, iar Spitalul Judetean urmeaza sa achizitioneze inca 6.000 de teste.

Comentarii