stiri Braila – debraila.ro

Varga (PNL): “Sustin eliminarea plafonului si a programului “Prima Casa” din legea darii in plata

Deputatul PNL Vasile Varga a anuntat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca sustine eliminarea plafonului privind creditele, introdus in Senat, precum si exceptarea programului „Prima Casa” din prevederile legii darii in plata, pozitia fiind una asumata de toti parlamentarii liberali.

“Ca liberal, consider ca orice incercare de nuantare a reglementarilor Legii privind darea in plata, fie ca este vorba despre introducerea plafoanelor stabilite de Senat, fie ca este vorba despre o anumita categorie de populatie, trebuie tratata cu atentie. Aceste modificari pot sa lase loc la interpretari si discriminari, care ar produce confuzie si ar tergiversa aplicarea legii sau, chiar mai mult, ar vulnerabiliza legea intr-un mod nepermis. (…) Legea privind darea in plata reprezinta o modalitate prin care cetateanul si banca sunt protejati, iar relationarea dintre ei se desfasoara intr-un cadru reglementat echitabil, in care nu este nevoie sa-ti cauti singur dreptatea sau sa fii expus abuzurilor, indiferent din ce parte vin”, a precizat Varga.

Parlamentarul a mai adaugat faptul ca “PNL este de parere ca legea trebuie sa se aplice celor care sunt titulari de contract, deci celor care au luat casa in scop de locuinta, pentru a elimina posibilitatea ca de aceste prevederi sa beneficieze si <<samsarii sau speculatorii>>”.

Comentarii