stiri Braila – debraila.ro

Varga: „Incepe acordarea despagubirilor pentru exproprierile de la Podul peste Dunare” | ANUNTUL deputatului liberal

Se pare ca a mai fost facut un pas important in procesul de acordare a despagubirilor pentru proprietatile private care vor fi expropriate pentru a face loc podului suspendat peste Dunare.

Deputatul Vasile Varga (PNL) a anuntat ca incepand cu data de 5 mai, locuitorii din municipiu si din comuna Vadeni, proprietari ai imobilelor si terenurilor vizate, pot depunde solicitarile de acordare a despagubirilor.

„Dupa mai multe intrebari primite la Cabinetul parlamentar, am luat legatura cu Lucian Bode, ministrul Transporturilor, care a oferit o serie de informatii concrete si care ii asigura pe braileni ca acest obiectiv ramane prioritar si extrem de important pentru Guvernul Romaniei. Conform calendarului asumat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, locuitorii din judetul Braila – localitatile Braila si Vadeni – pot depune solicitarile de acordare a despagubirilor incepand de marti, 5 mai 2020. Comisia de evaluare isi va incepe activitatea, inclusiv comunicarea cu proprietarii, in data de 18 mai 2020. Proprietarii din Braila vor fi invitați la discutii in data de 25 mai, iar pentru discutiile cu proprietarii din Vadeni au fost stabilite doua zile: 26 si 27 mai 2020. In ceea ce priveste deblocarea sumelor aferente despagubirilor ce vor fi acordate, calendarul prevede data de 5 iunie 2020, pentru locuitorii din Braila, respectiv, 10 iunie 2020, pentru cei din Vadeni”, a explicat parlamentarul.

Constructia podului suspendat va duce la exproprierea a aproximativ 400 de imobile si terenuri din municipiul Braila si comuna Vadeni, dar si din localitatile tulcene Jijila si Smardan. Valoarea totala a despagubirilor care trebuie acordate este estimata la 10,34 milioane de lei.

Comentarii