stiri Braila – debraila.ro

Varga, consilier judetean PNL: „Nu e posibil ca in 2018 elevii sa mearga la toaleta in fundul curtii”

Consilierul judetean Vasile Varga (PNL) a cerut, in cea mai recenta sedinta a Consiliului Judetean, modernizarea „de urgenta” a celor 18 unitati de invatamant brailene care au grupuri sanitare in exteriorul cladirii. Numarul scolilor din Romania cu WC in curte a fost facut public, la sfarsitul lunii trecute, de Liviu Pop, pe atunci ministru al Educatiei, judetul Braila situandu-se pe locul VII in topul judetele cu cele mai putine astfel de unitati de invatamant.

„In judetul Braila, ceea ce stiti si dumneavoastra, un numar de 18 unitati de invatamant nu beneficiaza nici de cele mai elementare norme de igiena, vorbim de scoli care au toaletele-hazna in curte, fara apa potabila, fara canalizare. Cerem reabilitarea in regim de urgenta a acestor unitati de invatamant, la civilizatie cel putin de anii 2000, daca nu de 2018. Suntem de rusinea Uniunii Europene! Nu e posibil ca in 2018 elevii sa mearga la toaleta in fundul curtii”, a spus liberalul.

De cealalta parte, Francisk Iulian Chiriac (PSD), presedintele Consiliului Judetean, a anuntat faptul ca a transmis o adresa catre Inspectoratul Scolar Judetean cu privire la acest subiect si ca cele 18 scoli se afla deja prinse in proiecte finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala sau sunt deja in curs de modernizare.

Comentarii