stiri Braila – debraila.ro

USR-PLUS, dupa esecul electoral de la Braila: „Am tras de PNL sa facem alianta si n-am primit nici macar raspuns. Nu avem o vina mai mare decat PNL”

Catalin Stancu, co-presedintele Aliantei USR-PLUS si fost candidat la presedintia Consiliului Judetean, a oferit primele explicatii dupa esecul inregistrat la alegerile locale. Totodata, in cadrul unei conferinte de presa, Stancu a anuntat ca nu demisioneaza de la conducerea filialei USR.

„Cei care promoveaza faptul ca ar trebui sa demisionez sunt oameni dinspre PNL-Braila Noua. Exact astia sunt! Ce bucurie mai mare ar putea sa aiba PNL decat sa destabilizeze Alianta USR-PLUS. Cat de nebuni am putea fi noi ca sa bulversam partidul cu doua luni inainte de alegerile parlamentare? (…) Ar fi cel mai prost lucru pe care putem sa il facem inainte de alegerile parlamentare”, a precizat liderul USR.

Cat despre faptul ca USR-PLUS nu a reusit sa intre in Consiliul Local Municipal (6,94%) si Consiliul Judetean (5,38%), obtinand putin sub pragul electoral de 7%, Catalin Stancu a declarat:

„Sunt dezamagit. Nu sunt multumit sub nicio forma de rezultatul pe care alianta l-a avut. (…) E aceeasi situatie ca la nivel national – am avut acoperite 60% dintre unitatile administrativ-teritoriale din judetul Braila si asta a contat mult. PMP a avut acoperire 100% si a luat un scor mai bun ca noi pe judet. Cei aflati in functii, ma refer la primarii PSD si PNL, au facut tot ce le-a stat in putinta ca sa-si le pastreze si au folosit mijloacele avute la indemana: s-au dat ajutoare, s-au promis ajutoare in bani, s-au facut angajari! (…) Din pacate, nu numai asta ne-a afectat, ci si faptul ca nu am avut oameni pe functii sau ca la Braila, in mod special, nu avem tineri!”

Stancu a vorbit si despre esecul negocierilor pentru o alianta electorala cu PNL, care a decis sa mearga alaturi de partidul local „Braila Noua”, o strategie care s-a dovedit a fi un esec total.

„Nu avem o vina mai mare decat o are PNL. Acceptam ideea ca avem o culpa comuna, ca n-am ajuns la un consens. Dar este total gresit sa se spuna ca noi n-am vrut! Ei au propus alianta, dar noi am tras de ei si nici macar raspuns nu ne-au dat. Pentru noi era prima oara cand participam la alegerile locale si trebuia sa validam alianta, sa avem si noi un candidat. Boboc, candidatul PNL la presedintia CJ a luat cu 3.000 de voturi sub scorul partidului. Nu mai zic de Caprariu, candidatul la Primarie…”, a mai adaugat sursa citata.

Comentarii