stiri Braila – debraila.ro

UPDATE | Vulpile din Viziru III au disparut | DSV: „Probabil au fost impuscate. Neavand corpul delict nu putem face nimic. Politia sa se autosesizeze”

UPDATE 16:50 | Inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare nu au gasit vulpile, insa a fost identificat locul unde au fost animalele, existand urme de sange.

„Probabil ca au fost impuscate, mai departe ce au vrut sa faca cu ele nu stim. Nu este de competenta DSVSA, este de competenta altor institutii. Ele au fost aici, dar nu stim daca vreun animal fara stapan a intrat in contact cu ele. Politia ar trebui sa se autosesizeze, e clar. Noi am venit ca sa le ridicam, insa neavand corpul delict nu putem face nimic”, a declarat Gicu Dragan, directorul Directiei Sanitar-Veterinare.

Mai multi copii care locuiesc in zona au precizat ca vulpile se aflau inca de joi, 26 ianuarie, in fata garajului.

…………..

16:00 | 5 vulpi moarte se afla langa blocul D4 din cartierul Viziru III, in fata unui garaj. Animalele sunt la doi pasi de un loc de joaca, urmand sa fie ridicate de Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

„Asa ceva nu se poate. Ne-am speriat, mai ales ca sunt multi copii in blocurile de aici. Pot fi turbate, Dumnezeu stie…, ne-a relatat un locatar al blocului D4.

Prefectul Madalina Cochino a declarat pentru DEBRAILA ca a solicitat conducerii DSVSA sa se deplasese imediat la fata locului pentru evaluarea situatiei.

„Cum am auzit de la dumneavoastra, am cerut domnului director Dragan sa ia toate masurile care se impun, cu celeritate”, a spus Cochino.

Surse din cadrul DSVSA au precizat pentru DEBRAILA ca, „mai mult ca sigur”, municipiul Braila va intra in carantina, urmand ca specialistii sa stabileasca gradele masurii de carantina.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii