stiri Braila – debraila.ro

UPDATE | Cazul masinii scufundate in Dunare | Proprietarul a vrut sa se sinucida. Braileanul e la Psihiatrie

UPDATE 11:00 | Se pare ca soferul ar fi vrut sa-si puna capat zilelor, insa, cand masina a ajuns in apele Dunarii, s-a razgandit si a iesit din masina prin hayon. Acum, braileanul de 31 de ani se afla internat la un spital de psihiatrie din Bucuresti.

In dupa-amiaza zilei de 8 martie, in jurul orei 14:30, un barbat, aflat pe un ponton, anunta prin 112 ca o masina se scufunda in Dunare, in zona fostei uzine „Laminorul”. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” si politistii de la Transporturi au intrat imediat in alerta, insa, timp de aproape 24 ore, au existat doar spusele martorului si o roata de rezerva, gasita la mal.

Pana la lasarea intunericului, atat cu ajutorul scafandrilor, cat si cu o barca, care plimba o ancora prin apele fluviului, pompierii au incercat sa dea de urma autoturismului. In zadar! Politistii au preluat imaginile de pe camerele de supraveghere de la benzinaria Mall, situata la una dintre intrarile dinspre Calarasilor catre Dunare, insa, se pare, ca n-au reusit sa afle ceva concludent.

Se zvonea chiar ca ar fi vorba de o alarma falsa, ca martorul ar fi putut sa vada altceva, care, de la departare, sa i se fi parut o masina.

A doua zi, de la primele ore ale diminetii, pompierii au revenit pe malul Dunarii, cu o barca cu sonar, dar si cu un brailean, de profesie lacatus mecanic, care s-a oferit voluntar sa ajute cu un magnet puternic. Din nou, ore si ore de cautari. Scafandrii s-au luptat din greu cu vizibilitatea sub apa aproape de 0 si curentii puternici.

In jurul orei 13:00, scafandrii au dat de masina, aflata la o adancime de 6 metri si la aproximativ 25 de metri de mal: un Volkswagen Golf cu numere „rosii” (provizorii).

„Am efectuat mai multe scufundari pentru a ajunge la ea, sa o gasim intai. E prima oara cand ne confruntam cu o astfel de sitiuatie”, a declarat plt. maj. Petcu Vasile de la ISU, unul dintre scafandrii.

Doar hayonul masinii era deschis, ceea ce a dat si explicatia pentru roata de rezerva de la mal. La bord nu a fost gasit niciun cadavru, cum se previziona intr-una dintre variantele luate in calcul de anchetatori.

La 15:15, autoturismul era pe mal, cercetat de politisti. Pe unul dintre geamurile de la usile din spate, acoperite cu folie, se afla inscriptionat cu autocolant numele „Beatrice”.

Surse din randul anchetatorilor au precizat pentru DEBRAILA ca proprietarul masinii este un brailean de 31 de ani. (Vom reveni cu detalii!)

Comentarii