stiri Braila – debraila.ro

Un tren a intrat intr-o instalatie de irigat, in Lacu-Sarat | Vinovat: un agricultor INCONSTIENT!

In dimineata zilei de 21 aprilie, in jurul orei 06:00, politistii din cadrul Postului de Politie Transporturi Feroviare au fost sesizati, prin apel 112, de catre conductorul unui tren care circula pe ruta Galati-Bucuresti Nord cu privire la faptul ca, in dreptul localitatii Lacu-Sarat, a lovit o instalatie de irigat aflata in gabaritul liniilor de cale ferata.

Din cercetarile efectuate, oamenii legii au aflat ca un angajat al unei societati agricole, cea care exploateaza terenul din proximitatea caii ferate, ar fi efectuat, pe timpul noptii, manevrarea instalatiei de irigare prin aspresie in mod mecanic, insa fara sa-i supravegheze deplasarea.

Desi angajatul respectiv ar fi observat un tronson din instalatie a patruns in gabaritul liniei de cale ferata, nu a anuntat situatia creata, pentru a fi luate masuri in acest sens.

In urma impactului dintre tren si instalatia de irigat au fost inregistrate doar pagube materiale. Mai mult decat atat, incidentul feroviar a condus la intarzierea a doua trenuri cu 101 si, respectiv, 60 de minute.

Politistii au intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de accident de cale ferata, raportat la infractiunea de distrugere sau semnalizare falsa.

Oamenii legii le atrag atentia tuturor producatorilor agricoli, indiferent de forma juridica, ca atunci cand efectueaza activitati in proximitatea cailor ferate, sa isi ia toate masurile de precautie pentru ca acestea sa se desfasoare in conditii de maxima siguranta, pentru a evita producerea unor dezastre.

Comentarii