stiri Braila – debraila.ro

Un sistem bolnav din care scapa cine poate: MOARTEA Anei Maria, la Spitalul Judetean!

La inceputul lunii octombrie, Ana Maria Paduraru a nascut o fetita, un bebelus sanatos care, insa, la sfarsitul saptamanii trecute, a ramas orfan. Un destin tragic, infiorator si nedrept. Un sistem bolnav, in care incompetenta crasa si dezinteresul crud dicteaza, a omorat-o pe mamica de doar 19 ani.

Nu e prima oara cand sistemul ucide. A mai facut-o de atatea ori, in moduri cumplite – greu de descris in cuvinte, insa mereu am sperat ca e ultima oara. Toti politicienii ne-au promis schimbari, insa… „timpul trece, lumea uita”. Poate trebuie sa nu mai uitam asa usor…

Pe 1 noiembrie, in jurul orei 03:00, Ana Maria a ajuns cu ambulanta la Unitatea de Primiri Urgente. Se simtea rau si a vrut sa primeasca ajutor. Doctorul caruia i-a povestit ca simte o durere care radia spre picior a trimis-o la Spitalul 3, la Reumatologie, desi, fiind lauza, ar fi trebuit transferata la Maternitate. Dupa ce i s-a facut o radiografie si i s-a pus diagnosticul de discopatie lombara, tinerei i-a fost prescris tratament antiinflamator si i s-a spus ca poate pleca acasa.

A doua zi, sambata, fata s-a simtit si mai rau, avand dureri ingrozitoare, motiv pentru care a revenit la UPU, tot cu ambulanta.

„M-a sunat: <<Mama, vino repede ca eu mor! Ma doare tot corpul!>>. Cand am venit, am gasit-o cu dureri groaznice”, povesteste mama Anei Maria.

De data aceasta, tanara a fost internata, cu suspiciune de meningita. Vazand starea de agonie in care se afla, familia a cerut transferul la o unitate spitaliceasca din Bucuresti, insa s-a lovit de un refuz categoric.

„O groaza de medici si-au frecat mainile si nu stiau ce are. In final, mi-au zis ca este meningita si ne-au pus pe toti din familie sa luam tratament pentru asa ceva, inclusiv pe bebelus, cu care ne-am chinuit enorm. Si asistentele au mers speriate la farmacie sa ia pastile, sa nu cumva sa moară de meningita”, a mai relatat Elena Paduraru.

Din nefericire, in dimineata zilei de duminica, Ana Maria Paduraru s-a stins pe patul de spital, acolo unde venise fara sa stie ca nu isi mai va tine niciodata in brate fetita.

Autopsia a scos la suprafata un adevar cutremurator: Ana Maria murit din cauza unui cheag de sange care a migrat de la picior si a blocat artera pulmonara. Cum s-a ajuns la embolie pulmonara? Legistii au descoperit o complicatie intarziata a nasterii, respectiv o mica bucata de placenta, care, la nastere, nu a fost indepartata, generand o evolutie negativa rapida. Practic, restul placentar s-a lipt de uter, unde a necrozat. 

„Toata aceasta poveste ignorata a generat drama care a dus la decesul fetei”, a declarat doctorul Gina Ilie, directorul Serviciului de Medicina Legala.

Politistii s-au autosesizat si au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa. De cealalta parte, Alina Neacsu, director medical al Spitalului Judetean de Urgenta, a anuntat ca si Comisia de analiza a deceselor intraspitalicesti cerceteaza cazul.

„Am solicitat analiza acestui caz pentru a se stabili daca exista vreo suspiciune legata de acordarea serviciilor medicale pacientei decedate”, a explicat Neacsu.

Si pentru ca teribilul film sa nu se desprinda nici macar o secunda de realitatea sistemului medical, iubitul fetei sustine ca, la Maternitate, Ana Maria a dat bani personalului medical pentru ca nasterea sa decurga fara probleme.

In seara de 7 octombrie, ziua cand Ana Maria Paduraru a fost inmormantata, aproximativ 30 de persoane, printre care rude si prieteni ai tinerei, au protestat in fata Spitalului Judetean de Urgenta, scandand „Demisia!” si „Criminalii!”. Se pare ca protestul va avea loc si vineri.

Comentarii