stiri Braila – debraila.ro

Un MINOR de 14 ani a spart nouă mașini, o biserică și un magazin | Judecătoria Brăila l-a trimis în spatele gratiilor

Un minor de 14 ani a fost reținut și, ulterior, arestat preventiv, fiind acuzat de furt, furt calificat și tentativă la furt calificat. Mai exact, acesta este acuzat că a spart nouă mașini, o biserică și un magazin.

Băiatul a fost reținut de polițiști pe 22 noiembrie, oamenii legii probandu-i nu mai puțin de 11 fapte penale petrecute în perioada 18 mai – 13 octombrie. Mai exact, ar fi pătruns în nouă autoturisme parcate pe raza municipiului Brăila – fie prin spargerea geamului, fie profitând de faptul că portierele erau neasigurate, reușind să fure mai multe bunuri și suma de 600 de lei.

În același timp, minorul ajuns inculpat a intrat, în noaptea de 1 spre 2 iunie, într-o biserică din municipiu, forțând ușa de acces și sustrăgând 100 de lei și mai multe scule de pescuit. Și dintr-un magazin a furat bunuri în valoare totală de 78 de lei, fapta petrecându-se pe 8 octombrie.

Pe 23 noiembrie, Judecătoria Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus arestarea preventivă a minorului pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, furt calificat și tentativă la furt calificat.

Comentarii