stiri Braila – debraila.ro

Un curs de 133.000 euro/persoana in PNRR | Tudose: „Ii invata sa ajunga pe Marte? Poate are Guvernul parteneriat cu NASA si nu stim noi”

Comisia Europeana a transmis o serie de observatii Guvernului Citu cu privire la Planul National de Redresare si Rezilienta. Oficialii europeni solicita informatii suplimentare la mai multe capitole unde oficialii europeni solicita informatii suplimentare, dar si documente justificative.

Totodata, Comisia Europeana a sesizat diferente intre sumele mentionate de Guvern in documentele Word si cele din documentele Excel.

De exemplu, Comisia a remarcat faptul ca exista, la Fondul de capital de risc pentru IMM-uri, o suma exorbitanta pentru un training, mai exact 130.000 de euro/persoana, considerata a fi „cam excesiva”.

Europarlamentarul brailean Mihai Tudose, vicepresedinte PSD, considera ca situatia pune Romania intr-o situatie jenanta, criticand in termeni duri modul in care Guvernul Citu s-a raportat la Planul National de Redresare si Rezilienta.

„Sunt doua chestiuni aici, destul de simple, dar cu implicatii foarte mari. In primul rand, ne-am facut de ras, la modul cel mai grotesc posibil. E o situatie jenanta, ca sa folosesc un termen elegant. Apoi, in al doilea rand, ganditi-va cum va analiza Comisia, de acum incolo, orice document trimis de Romania! Va spun eu: cu lupa! Orice document va fi verificat la sange. Nu va mai exista incredere, tinand cont ca doar ce li s-a pus pe masa un document care a trezit numeroase semne de intrebare. Au trimis un document foarte prost facut, desi l-au trimis cu foarte mare intarziere. Au pus acolo niste obiective si cifre, fara vreo logica pe care sa o intelegem si noi, muritorii, iar Romania are de suferit”, a explicat Tudose pentru DEBRAILA.ro.

Fostul premier a comentat, in stilul caracteristic, si trainingul de 130.000 de euro, prevazut in PNRR.

„Peste tot e haos, dar aici e nebunie. Poate, cine stie, are Guvernul vreun parteneriat cu NASA si nu stim noi, caci altfel nu imi explic. Ce sa inveti la acel curs pentru care se plateste suma asta? Ii invata sa ajunga pe Marte? E ceva greu de descris in cuvinte. Pe scurt, o bataie de joc la adresa romanilor”, a adaugat sursa citata.

Comentarii